vineri, 28 februarie 2014

Out of the Furnace {2013}

Problema cu filmul asta nu e ca e un film prost, slab. Nu poti sa spui ca e, obiectiv vorbind. Insa iti arata ca regizorul Scott Cooper mai are de invatat. Cum a ajuns Scott Cooper sa lucreze cu actori de calibrul asta? (Christian Bale, Casey Affleck, Woody Harrelson, Willem Dafoe, Forest Whitaker si Zoe Saldana)

Pai a ajuns sa lucreze cu ei pentru ca filmul sau din 2009, Crazy Heart, i-a adus un Oscar lui Jeff Bridges...un Oscar intarziat dar meritat. Atat justifica puterea lui Cooper in a face filmul asta...si aici se termina povestea pentru ca filmul nu e deloc deosebit, oricat ar parea sa fie. E previzibil, e fumat si nimeni nu joaca in cale afara de bine.
Povestea previzibila...cea cu fratele rebel care face ce vrea el, pentru ca nu vrea sa lucreze o meserie banala, pentru ca razboiul l-a schimbat, pentru ca tata lui a murit din cauza ca a muncit (a murit probabil pe la 70-80 de ani, daca ne luam dupa varsta baietilor...deci da), pentru ca fratele lui tine prea mult la el...si povestea celuilalt frate, care are grija de cel mai mic sa nu intre in belele. Actiunea filmului aparent se petrece pe o perioada mai lunga dar nu justifica in nici un fel ce se intampla in filmul asta. Tot ce conteaza se intampla de la jumatate incolo...de cand iese fratele mai mare din inchisoare (unde a intrat din cauza unui accident stupid de masina...nici nu ma asteptam sa-l gaseasca vinovat...nu am inteles cum de a fost gasit vinovat) si fratele mai mic se intoarce din ultimul tur din razboiul din Iraq.
Multa banalitate se intampla in filmul asta si pana la urma totul sta intr-o razbunare. Mare rahat. Serios, eu cred ca filmul asta era mai bun pentru actori tineri, necunoscuti. Bine, hai nu tineri, dar actori care nu au avut sansa sa se afirme niciodata si puteau intr-un film ca asta. Bineinteles, ce sens mai are sa-l faci, nu? Daca nu ai actori mari, degeaba. Si totusi cred ca agentii acestor actori mari trebuiau mai intai sa citeasca scenariul.
Deci acum sincer...sunteti fan al vreunui actor/actrite de mai sus? Nu conteaza, nu are sens sa va uitati la filmul asta. Doua ore pierdute din viata voastra.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu