luni, 15 februarie 2010

Crazy Heart {2009}

Crazy Heart are anul asta 3 nominalizari la Oscar si l-am vazut ca sa vad daca le merita. Pentru unul din ele cu siguranta, pentru celelalte doua, se putea si mai bine.

Hai sa incep cu cele doua carora nu le dau multe sanse de a se intampla. Maggie Gyllenhaal joaca rolul unei mame parasite care are acum grija de fiul ei de 4 ani. E reporterita pentru o revista de muzica si bineinteles da peste starul acestui film, Bad Blake, jucat de Jeff Bridges, dar ajung mai tarziu la el...este impinsa de la spate daca a ajuns tocmai la Bad Blake. Joaca bine Maggie, nu exista plangeri dar jocul ei este uneori fortat si deloc memorabil. E o femeie ce vrea sa fie iubita si cauta dragostea in cineva care nu e in stare sa i-o ofere asa cum trebuie...bottom line, nu m-a incantat prea mult cum a jucat, dar nominalizarea e justificata din cauza ca a facut rol impreuna cu Jeff, asta evidentiind-o.

Celalalt premiu pentru care e nominalizat e pentru cea mai buna melodie. Habar n-am de ce e nominalizat din cauza ca melodia e banal cantata dar care se vede de la o posta care versuri "puternice", care anume iti atrag atentia. Se vede ca sunt inspirationale, ca sunt despre cum te ridici dupa ce ai cazut, and all that bullshit. Dar parca prea e facut pentru a atrage atentia superficiala a Academiei care repede baga in seama o melodie optimista cantata intr-o melodie trista. Na, asta s-ar putea sa aibe sanse din cauza ca a luat deja un Glob de Aur.

Jeff Bridges...el insa e singurul motiv pentru care filmul este asa cum e si toata atentia cade asupra lui. Pentru el am cele mai mari asteptari, si pe buna dreptate. A avut un rol complex, dificil, despre un om, cantaret de muzica country, care cade in mediocritate, impreuna cu obiceiul de a bea foarte mult alcool, whiskey. Devine alcoolic si datorita intalnirii sale cu cea de mai sus, ajunge sa fie parasit eventual din cauza ca e un betivan si apoi se ridica din propria cenusa. Na, felul cum am spus-o si felul cum este, pana la urma, suna foarte a cliseu si este intr-un fel. E aceeasi poveste a omului ce a trait, ce a fost parasit si apoi cade intr-o dependenta nesanatoasa si iese victorios pe partea cealalta dupa lupta sa interioara. Banal chiar...si este. De asta nu e un film foarte bun...dar asta nu inseamna ca Jeff nu a jucat exceptional rolul batranului puternic trecut si lovit de viata ce invinge toate sansele.

Filmul e slab insa rolul lui Jeff face acest film vizionabil macar o data.

7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu