joi, 14 martie 2013

This Is 40 {2012}

Nu e decat un fart joke in tot filmul si chiar si acesta e pus intr-un context care nu e amuzant ci familiar...si tocmai asta il face amuzant. Asa e tot filmul...fiindca e familiar, fiindca e cunoscut pe un anumit nivel atunci totul devine mai amuzant pentru ca e ca si cum ne privim viata printr-o fereastra care se cheama monitor sau ecranul mare de la cinema.

Acum filmul asta nu e de cinema dar merita vazut. Are o nota dezamagitor de mica pe imdb si incerc sa inteleg de ce...cred ca pe mine m-a pacalit. Am ras de foarte multe ori si l-am vazut singur, decar radeam de unul singur la glume chiar reusite si nu pot spune ca m-am bagat la vizionare cu o stare de spirit prea ridicata...filmul asta a reusit sa ma scoata dintr-o stare nasoala si sa ma faca sa rad si sa rad impreuna cu persoanjele din film. Din poster zice ca e "un fel de sequal" pentru Knocked-Up. Vad multe personaje din acel film aici...toti din cei principali...adica familia formata din Paul Rudd, sotia lui Judd Apatow si fiicele lui Judd Apatow (ai voie sa faci asta cand esti un evreu care lucreaza in filme in Hollywood)...dar hai sa nu fiu rau si sa spun cum le cheama, Leslie Mann, Maude Apatow si micuta Iris Apatow. In ciuda faptului ca sunt angajate in filmul asta pentru ca sotul si tata e regizor / producator / scenarist toate joaca excelent si au momentele lor. Maude a jucat o adolescenta frustrata chiar foarte bine...
Leslie Mann si Paul Rudd fac o pereche foarte amuzanta, amandoi fiind deja veterani in filmele de comedie. Au jucat foarte bine rolurile lor si nu m-a surprins asta...cred ca i-a ajutat scenariul fluid si natural, exagerat foarte putin doar de dragul comediei sau de dragul de a duce povestea mai departe.
Acum nu stiu de ce nu place la lume filmul asta pentru ca nota de pe imdb, desi nu e scrisa in piatra, spune de obicei niste lucruri si indica o directie sau o tendinta. Un 6,3 arata un film care a placut la putini si a fost displacut de multi...acei multi probabil au vazut numele lui Apatow si automat l-au asociat cu comedii tampite, lucru care mi se pare putin adevarat...ale lui fiind cele mai umplute de real in fond si la urma urmei. Nu toate au fost rasarite...cum ar fi Year One, Get Him to the Greek, Wanderlust, Drillbit Taylor, Pineapple Express si chiar Step Brothers si intr-adevar sunt mai multe proaste decat bune...dar cand le scoate bine sunt memorabile:
The 40 Year Old Virgin, Superbad, Knocked Up, Forgetting Sarah Marshall, Bridesmaids si chiar The Five-Year Engagement...ca sa nu zic si ca serialul Girls tot de el e produs - Lena Dunham apare in vreo doua scene. Astea sunt doar produse de Apatow, nu si regizate. Deci omul isi lasa amprenta in comedie si o face intr-un stil care seamana cu Woody Allen (comparatia este exagerata dar bare with me)...un stil care aduce comicul de zi cu zi combinat cu intamplari dramatice, reale (cum ar fi certuri, necazuri) pe care le traim. E un stil care reflecta cum e omul in habitatul sau natural si cum de cele mai multe ori e amuzant si nu serios...asta daca e om si nu robot. Eu unul recomand filmul asta si mi s-a parut mai matur decat alte comedii facute recent...
7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu