joi, 30 octombrie 2014

Teenage Mutant Ninja Turtles {2014}

Da, a fost o stupizenie pe care o uiti dupa o zi-doua, daca vrei...dar m-am bucurat totusi ca a avut si cateva faze distractive de actiune facuta calumea, chiar daca in intregime pe calculator...cum a fost scena "avalansei de actiune", cum o numesc eu.

Teenage Mutant Ninja Turtles nu e un film pentru adolescenti...e pentru adolescenti pana in varsta de 13-14 ani. Atat. Pentru ei filmul asta e o distractie si daca vrei, o distractie pe care poti sa o revezi. Iar daca pustanii aia stau si se uita intr-un grup, un grup de prieteni, atunci filmul o sa fie cu atat mai reusit pentru ei pentru ca vad camaraderia si "fratia" dintre personajele principale. Vad ce inseamna ca fiecare sa protejeze pe cel de langa el si vad ce inseamna lucrul in echipa. Da, nu e un lucru original, nici pe departe, dar e ceea ce se poate lua de bun de la filmul asta...
Scenariul a fost vax, actingul a fost prost la personajele reale, mai bun la personajele facute pe computer (dar care au folosit motion tracking si face tracking) dar a contat prea putin. Finalul era evident din prima secunda, momentele de "decadere" au fost previzibile si in general filmul iti da senzatia de deja-vu chiar daca e practic ceva nou. Pot sa spun, totusi, ca e cel mai bun produs Teenage Mutant Ninja Turtles, restul fiind puerile si uneori complet ridicole. Da, nu puteau sa inceapa direct full "Dark Knight" cu intreaga serie asa ca au facut-o colorata si enervanta (practic). Este ce este si il "mancam" ca atare...dar asta nu inseamna ca trebuie laudat in vreun fel, nu. Puteau sa aleaga un scenariu mai bine pus la punct, puteau sa scoate unele faze puerile, astfel facand intreaga atmosfera mai demna de luat in serios...puteau sa ridice varsta media a publicului tinta pentru ca pana la urma, fanii adevarati au acum intre 20 si 35 de ani chiar...acestia experimentand in realitate fenomenul original al testoaselor ninja.
Pentru mine a fost o dezamagire si putinele faze care m-au incantat au fost insuficiente.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu