duminică, 3 august 2014

The Raid 2: Berandal {2014}

Asta e singurul dans acceptat de barbati. Indiscutabil...daca sunt barbati care spun ca le place dansul din alt motiv decat pentru "pasarica", acei barbati mint...acest dans, care se gasesc numai in astfel de filme e singurul acceptat de purtatorii de coaie. Punct.

Si ce mai dans...ce forma...ce figura...ce coregrafie. Excelenta in fiecare scena...de la cea din baie, la cea in noroi...de la cea in tren pana la cursa nebuna din oras (bine, ultima nu a fost un dans dar coregrafie tot a avut)...de la lupta in coridor cu cei doi mini-bossi, unul cu bata de baseball si cealalalta cu doua ciocane pana la cel din bucatarie care escala pe moment ce trecea. Fiecare scena a fost regizata cu maiestrie incredibila de catre un irlandez...da, am zis-o si la primul film dar trebuie sa o mentionez pentru ca mie mi se pare incredibil. Gareth Evans are un viitor stralucit in filmele de actiune si un loc garantat in orice productie, pe care ar dori-o...eu i-as da bani garla daca poate sa faca atat de multe cu atat de putin...ma refer aici la poveste si scenariu.
Da, filmul asta a avut ceva mai mult scenariu si poveste, chiar mult mai multa dar asta nu a insemnat ca a fost lipsita de clisee si lucruri deja stiute sau auzite. Ce a contat a fost ca nu s-au dat in stamba cu ploturi complicate sau ridicole si au ramas pe o poveste simpla si liniara...dar de mare efect in produsul final. Ce mai e de spus? Actorul din rolul principal nu e actor ci mai mult un luptator...neavand deosebit de multe replici si luand un rol secundar odata ce povestea intra in lumea interlopa...el devenind doar un bataus, un pion, nimic mai mult. Aproape ca nici nu il mai auzi jumatate de film. Dar oh, la fel ca Serbaun Maut, m-as uitat si reuita la filmul asta de foarte multe ori pana sa ma satur de el. Are un efect deosebit si realizarea nu lasa de dorit. Rar vezi filme de actiune atat de bune si nu sunt facute in Hollywood.
9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu