duminică, 3 august 2014

The Amazing Spider-Man 2 {2014}

Mai, nu e rau...nu asa de rau pe cat a fost Spider-Man 3 care a incercat sa jongleze cu 3 rai o data. De data asta, producatorii nu au mai facut aceeasi greseala...nu au jonglat cu trei o data, au jonglat cu trei  (doi de fapt, zic mai jos de ce) pe rand...a fost mai ordonat, intr-un fel.

Acum The Amazing Spider-Man 2, un remake facut abia dupa 10 ani de la Spider-Man 2, e un film inutil care ia, incepand cu primul din serie, un univers paralel al universului cunoscut al eroului Spider-Man. Asta nu am s-o inteleg. Din start ataci fanii benzilor desenate...fani care stiu universul si stiu care are numai un curs. Universul ales de Sam Raimi a fost mai fidel originalului, din moment ce Peter era indragostit de Mary Jane, nu de Gwen Stacy ca aici. Dar ma, rog...blonda sau roscata, tot aia e pana la urma. Introducerea lui Goblin a fost si ea obligatorie, fiind un element principal in prima trilogie, nu avea cum sa lipseasca aici.
Efectele speciale au fost intr-adevar speciale...computerele mai puternice si atentia la detalii au facut efectele mai vii si mai ascutite...mai interesante, practic. Cam fiecare scena de actiune a fost antrenanta si oarecum noua, dar in acelasi stil Spider-Man...acompaniata cu umorul de adolescent, enervant in mare parte. Electro a fost un villan foarte interesant si nou in scena asta...a avut o super-putere interesanta care a permis artistilor sa duca efectele speciale un prag mai departe...desi Electro iti cam aduce aminte de Dr. Manhattan din Watchmen. Dar de fapt, contrar cum ne asteptam din trailer, filmul nu are 3 baieti rai, ci doar doi. Rihno este un personaj in plus, complet inutil, fara impact...cum ne dadea de inteles din trailer.
Nu stiu, s-ar putea sa fiu partial...s-ar putea sa iau partea primei trilogii (desi Spider-Man 3 a fost de rahat) pentru ca a facut parte din copilaria mea cinefila...a fost printre primele filme de actiune cu super-eroi din noul val, facut cu efecte speciale de ultima generatie, fara compromisuri.
Ideea e ca scenariile celor doua Spider-Man 2 sunt oarecum similare...ambele sunt corny, ambele au plusuri si ambele au minusuri. Iar actorii nu au adus un mare plus...as putea spune ca intregul cast joaca mai bine decat castul din Spider-Man 2 dar fix acesta a avut mai mult farmec. Si costumul tot nu imi place...si nu imi place ca Spidey e asa slabanog. Aa...si mai aveau un ps si faceau si muzica memorabila...dar nu.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu