sâmbătă, 7 iunie 2014

300: Rise of an Empire {2014}


A fost cam bullshit. Mult mai cheesy decat 300, mai plin de balarii, mai plin de inutil si scris in general mai prost. Acum, lumea considera ca si 300 a fost scris prost...ca a fost cheesy si ca a fost exagerat de violent si asa mai departe. Cu toate astea, stilul sau vizual a influentat alte filme cu actiune din 2006 pana acum. Impactul filmului 300 din 2006 a fost imens si pe masura asteptarilor mele.

Filmul de acum e cam aceeasi poveste numai ca spusa din punctul de vedere al atenienilor si actiunea se petrece paralel cu actiunea de la Termopile. Neajunsurile acestui film sunt multe...de la scenariu (ca structura asemanator cu 300, deci un minus - pentru ca nu au reusit sa aduca ceva nou) care iti aduce aminte pas cu pas de ce s-a intamplat cu Leonidas si curajosii lui 300. Asta pentru ca intalnim aceeasi discrepanta in numere si bineinteles in rezultat. Atenienii sunt putini si persanii foarte multi. Insa Temistocle nu e nici un Leonidas desi incearca. Nu stiu de unde a aparut actorul asta, Sullivan Stapleton, dar nu are pregatit pentru rolul asta...a fost slab. Nu ii vad un viitor prea bun din cauza acestui film, spre deosebire de Gerard Butler...filmul 300 catapultandu-l intr-o cariera destul de frumoasa. Eva Green ar fi un plus in filmul asta dar se vedea ca se chinuie cu scenariul si personajul ei...desi parea ca ii prinde bine. De mentionat scena topless din film...ca in rest nu vad ce as mentiona. Xerses a fost inutil si povestea lui mi s-a parut in plus. Nu tin minte o astfel de poveste in romanul grafic al lui Frank Miller, dar probabil trebuie sa-l recititesc.
Luptele pe mare au fost interesante insa exagerat de plictisitoare si neinteresante...spre deosebire de ce a realizat Zach Snyder si ce ne-a adus aminte prima scena din filmul asta. Tot luptele pe pamant sunt mai interesante...desi au vrut sa introduca un element nou acum. Totul a parut fortat si nu le-a iesit. Si cine naiba e regizorul asta...Noam Murro? Nu a mai regizat decat un singur film inainte de asta...si aia a fost o comedie romantica. Concluzia dupa toate astea e ca filmul a fost facut pentru bani si in nici un caz cu respect fata de materialul sursa cum a fost in filmul de acum 8 ani.
Asadar, Rise of an Empire am crezut ca o sa fie un film distractiv si misto din punct de vedere vizual insa nici macar acolo unde credeam ca o sa fie cat de cat mai stralucit, tot i-a trebuie mai multa lustruiala.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu