vineri, 4 aprilie 2014

Oldboy {2013}

Initial nu am vrut sa il vad, nici sa aud de el, dar apoi mi-am zis cum poate Spike Lee sa imbunatateasca povestea...nu? Pentru ca asta ai vrea sa faci cu un film care s-a mai facut deja. Ai dori sa-l imbunatatesti, sa aduci ceva nou si mai bun. Nu stiu ce fel de cretin sa fii incat sa zici ca trebuie un update american pentru un film sud-coreean. Ah...stai...Martin Scorsese cu The Departed e tot unul din idiotii care a facut asta.

Da, Spike Lee a dat-o in bara rau de tot. Acum nu vreau sa par exagerat dar povestea din original nu e nici pe departe asa de scarboasa ca cea de aici. Da, tin minte ca fratele si-a tras-o cu sora si tin minte ca planul cu tatal si fiica a functionat pana la urma dar aici, cu twistul asta tampito retardato cretin, nu stiu ce a vrut sa arate Lee. Ugh...si ce treaba a avut sotia idiotului in toata treaba asta? In original nu se intampla nici pe departe asa ceva...Au fost bagate fortat pentru efectul de groaza si rezultatul a fost invers. Nici daca nu exista originalul, filmul lui Spike Lee tot era o porcarie.
Nu era reusit pentru ca a fost prost din cam orice punct de vedere mai putin povestea care are noroc ca e luata dupa original, in rest, nimic nu iti aduce aminte de filmul din 2003, care e inzecit mai bun si infinit mai interesant si bine pus la punct. Vreau sa aplaud actorii care au refuzat rolul, stiind probabil de filmul lui Chan-wook Park, nedorind sa faca parte la travestirea asta si la indobitocirea Americii (desi majoritatea sunt actori englezi carora le pasa mai putin de indobitocire si mai mult de reputatia lor).
Scena de pe coridor a fost alta prostie. Nu a avut acelasi efect si nu iti dadea aceeasi impresie de putere si hotarare a personajului principal. Ca sa nu mai zic ca au lungit-o exagerat...in scena din 2003 parea oarecum plauzibil. Se simtea mai mult efortul si nu era la fel de supra-omenesc, ca aici. Ugh...ma rog.
Josh Brolin ar trebui sa-si caute alt agent si singurul lucru bun e intr-o scena gresita...faptul ca o vedem pe Elizabeth Olsen naked. Arata bine tipa. Naturala.
5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu