luni, 14 aprilie 2014

Frances Ha {2012}

Filmul asta cu aer de film independent iti da o stare foarte tampita. Probabil e si varsta, probabil functioneaza ca o oglinda in care te vezi un pic prea bine. E enervant.

Frances e o tipa imatura, necoordonata si la 27 de ani nu prea are un viitor sau oportunitati in viata. Ea vrea sa devina o dansatoare dar niciodata nu a depasit stadiul de mediocritate. Toata lumea din jurul ei avanseaza in cariera, isi intemeiaza o familie, ajung sa aiba discutii mai elevate...ea insa a ramas la acelasi nivel din timpul facultatii si se comporta cu lumea din jurul ei in acelasi fel ca atunci...si ea nu vede ce se intampla in jurul ei. E naiva si toata starea ei se revarsa asupra privitorului...si toata rusinea o simtim pentru ea prin personajele cu care interactioneaza...
Avand in vedere directia filmului nu stiu daca asta a fost intentionat dar e destul de eficient. Filmul se dorea a fi o comedie insa nu a reusit sa scoata din mine altceva decat tristete si o senzatie de scarba. Filmul e ok (dar nu bun sau foarte bun) la capitolul de scenariu pentru ca replicile sunt fluente si relevante. Se regasesc multi tineri adulti in cuvintele Francescai sau ale celorlalti din anturajul ei. Nimanui nu ii este usor sa gaseasca un job, toti vorbesc de datorii, toti artistii din film au parinti cu bani si astfel pot sa-si intretina bucuriile (apartamente scumpe si altele). Cei normali ajung sa fie cernuti de "fabrica" societatii si de imprejurari.
Dar oricum, nici sa ramai imatur ca Frances. Razbesti, te lupti, iti depasesti conditia...dar sa primesti o oprtunitate...oportunitate pe care nu a primit-o.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu