joi, 3 aprilie 2014

Dom Hemingway {2013}

Ma uitam la film si nu stiam ce sa cred...ziceam in sinea mea ca e posibil ca la cum joaca Jude Law sa fie ceva de capul acestui film dar totul s-a cam terminat la accident...subit si iremediabil.

Mi-a amintit oarecum de rolul lui James McAvoy din Filth (un film caruia nu i-am facut review pentru ca efectiv nu stiam ca sa zic despre el...are si bune si are si rele) si mi-a aratat cat de mult seamana cei doi actori...sau cat de mult seama McAvoy cu Jude Law (cronologic vorbind)...si daca tot suntem la asemanari trebuie sa spun si ca Emilia Clarke seamana izbitor cu Helena Bonham Carter, cand era mai tinerica. Acum nu stiu cine a fost primul...McAvoy sau Law cu rolurile lor. Daca e sa ne luam dupa data premierei la cinema, cele doua se despart de o luna, deci nu poti sa deduci clar care pe care.
Ideea e ca McAvoy a jucat putin mai bine decat Law, insa si cel din urma a avut niste scene deosebite in prima jumatate a filmului...cum e scena de mai sus.
Din pacate, partea proasta cu filmul asta e povestea. Nu te atrage, nu te tine si nu iti pasa. Imaginile cu maimutele sunt graitoare dar in cele din urma altceva nu mai reuseste filmul asta sa comunice. Da, Dom e un animal si incearca sa se redreseze...wow. Dom vrea sa fie om dupa ce cea mai mare parte a vietii lui a fost un douchebag, un dick, iar descrierea organului sau de la inceputul filmului nu face decat sa-l descrie pe el, ca persoana, mai bine.
A fost dragut sa vedem si o romanca in filmul asta, pe Madalina Ghenea (o stiti din auzite)...si spre deosebire de alti romani ce joaca in filme straine, ea a fost categorisita ca romanca aici...romanca imputita, dar a meritat-o personajul ei. A fost bine ca a avut putine replici pentru ca nu intelegeai ce zice cu engleza ei stricata...te-ai gandi ca a avut antrenament pentru rolul asta...insa nu.
Asadar va recomand Filth iar filmul asta numai daca sunteti fani Jude Law. Atat.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu