joi, 24 aprilie 2014

Cheap Thrills {2013}

El e omul venit de la razboi...el e omul care isi risca viata sa aduca familiei cele de trebuinta pentru ziua de maine...el e eroul care se lupta pentru supravietuire, indiferent ce il poate costa.

Filmul asta impinge putin limitele moralei si de bun simt si intr-un fel e bine, dar e deosebit de scarbos si socant. Neasteptat de socant si scarbos desi creierul meu, si nu numai, a fost deja spalat cu foarte multa violenta gratuita, dupa ani buni de vazut filme de tot felul. E un film interesant si pentru ca te pune in pielea personajului principal si iti testeaza propriile tale principii legate de bun simt si limite.
Pe langa faptul ca iti deschide nitel ochii si te ajuta sa te auto-evaluezi, filmul e si o comedie foarte buna, o comedie la care razi incremenit si scarbit. A fost o surpriza oarecum placuta...
La capitolul actori toti si-au facut treaba calumea si la 5 actori cati sunt in tot filmul, fiecare a avut ocazia sa se etaleze cat mai mult posibil. Filmul mi-a adus aminte si de un videoclip la o melodie misto pe care am auzit-o recent...Metal on Metal - Bastard. Conceptul e acelasi dar sunt sigur ca sunt si alte filme care au aceeasi premiza dar nu imi vin in minte deloc. The Game? Oarecum...e un joc pentru bogati unde bogatul e tinta, nu saracul, ca in acest film.
Acum daca stau si ma gandesc mai bine si dupa o noapte in care nu am visat urat (din cauza filmului) pot spune ca fazele scarboase si socante nu sunt intocmai asa ci sunt filmate destul de bine incat sa iti ofere iluzia temporara ca sunt scarboase si socante...si cand vizionezi filmul cu un public e cu atat mai eficient.
In final recomand filmul ca o comedie reusita, un thriller tampit si distractie garantata in timpul vizionarii. Si cand te mai face sa te analizezi putin e cu atat mai bine.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu