joi, 20 februarie 2014

The House of the Spirits {1993}

Filmul de saptamana asta de la club nu a fost decat o telenovela siropoasa care seamana cu mai toate filmele care prezinta mai multe generatii, una dupa alta. Ca e o ecranizare a unei carti bune, asta nu conteaza. Conteaza ce a rezultat in urma adaptarii si ce a facut regizorul Bille August cu ea.

Si va zic, a fost o prostie sinonima cu telenovela spaniola. Si asa actiunea se petrecea undeva prin america de sud...Chile sau ceva, oricum nu se pomeneste. Si aparent, din perpectiva cititorului care e familiarizat cu cartea, filmul e ecranizare ok deoarece el a vazut pe langa ce ii este prezentat vizual si ce a "vazut" cand a citit cartea. Dar la fel ca aproape orice ecranizare, filmul pare foarte grabit si sare peste multe scene esentiale.
Dar in afara de asta, ca film privit de un om care nu a citit cartea respectiva, adica eu, filmul e o tampenie telenovelistica. Atat si nimic mai mult. Nu conteaza ca sunt revolutii in background, nu conteaza ca guvernele cad, nu conteaza decat povestea acestei familii si noi trebuie doar sa stim ca ei sunt importanti...pentru ca sunt bogati, altfel nu vad de ce. Viata lor e banala si sunt standardele certuri bazate mai mult pe irationamentul capului familiei, jucat de Jeremey Irons. Un personaj antipatic de la un capat la altul desi aparent trebuie sa ne mai placa de el cateodata...insa daca nu a fost timp sa se dezvolte ideea asta, nu ajunge sa ne placa de el.
Deci inca o dezamagire de la un regizor over-rated cum e Bille August, nici nu mai are sens sa vorbesc despre film...desi are 2 ore jumate si ar mai fi de povestit.
5.7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu