duminică, 16 februarie 2014

The Fifth Estate {2013}

Interesant personajul Julian Assange, daca e sa-l privim ca om prin perspectiva acestui film. Un om cu suflet de copil, un copil care intelege ce e ala adevarul dar nu stie sa-l filtreze prin vreo farama de ghidaj moral. Stie doar ca trebuie ca adevarul sa iasa la suprafata dar nu conteaza cine pateste ce dupa ce adevarul e dezlantuit.

Acum problema cu filmul, ca sa justific cat de cat nota destul de mica a acestui film, e ca se afunda in detalii inutile care nu fac decat sa induca o stare de confuzie si de nisip miscator. Ca sa nu mai spun ca drama interna a fost de doi lei. Din partea ambelor parti...din partea lui Julian Assange pentru ca se credea dumnezeu pe pamant si pentru ca nu putea sa castige increderea celorlalti, sa le arate ca sunt parte integra din esential...si Daniel Berg care voia mai multa recunostinta decat merita, voia ca numele lui sa insemne la fel de mult ca numele lui Assange desi era imposibil si egoist. Da, Assange iese mai rau dupa filmul asta pentru ca a fost si el extrem de egoist si arogant si de asta Wikileaks s-a autodistrus dupa acele evenimente. Acum nu mai este privita ca o sursa serioasa de date confidentiale, istoria lor fiind scurta.
Da, au facut ceva stricaciuni atunci dar s-au urcat prea sus prea repede, intocmai ca Icarus. Acum nu mai auzi de Assange si tremuri, si nici statele lumii nu mai intalnesc aceleasi simptome cand aud numele lui. A fost o frunza-n vant, a fost ca un fluture care a starnit niste valuri dar care s-au linistit repede. Ca sa fim deci intelesi...Assange e Wikileaks si atat, nimeni nu mai are voie sa fie.
Iar filmul nu a fost teribil de prost, a fost doar alambicat si plictisitor de cateva ori...iar Benedict Cumberbatch nu a avut intotdeauna cu ce sa lucreze...nici Daniel Bruhl. Iar regizorul a incercat prea tare sa-si spele pacatele dupa tampeniile Twilight.
Astept un remake serios facut de David Fincher. Si habar n-am de ce se numeste "The Fifth Estate".
6.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu