marți, 4 februarie 2014

The Book Thief {2013}

The Book Thief e un film dragut dar mult prea siropos pentru binele lui. Personajele sunt ba bune, ba rele...si chiar si mama adoptiva care da semne ca e rea, e in mod previzibil, cea cu cea mai mare inima.

Are momente de tristete, are momente de fericire. Are momente unde iti arata ce monstrii au fost nemtii, iti arata ca printre ei sunt si oameni, asa cum te astepti. Mna, ma rog...poate nu s-au facut prea multe povesti despre al doilea razboi mondial povestite din punctul lor de vedere...pentru ca de obicei erau personajele negative si numai atat.
Fetita ce o joaca pe Liesel isi face treaba foarte bine, e trista si traieste fiecare clipa. E la al doilea rol mai serios, dupa Monsieur Lazhar (pe care nu l-am vazut) si are un viitor calumea in fata...imi aduce aminte de Dakota Fanning - desi s-a cam pierdut pe drum la varsta pe care o are acum. Nu se mai leaga rolurile de ea cum o faceau inainte. Geoffrey Rush e ok ca tatal adoptiv iubitor si impreuna cu celelalte personaje atrage de partea lui simpatia si finalul e cu atat mai trist. Au manipulat cum ma asteptam caracterizarea personajelor...dar prea pe fata. Si cu lipsa unei povesti cu adevarat bune si doar cu un decor mai serios...filmul nu atrage cu prea multe.
E de vazut o singura data dar daca il treceti cu vederea, nu pierdeti nimic.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu