joi, 27 februarie 2014

Saving Mr. Banks {2013}

Sincer, a fost o dezamagire. Nu ma asteptam la cine stie ce. De fapt, nici nu stiam despre ce o sa fie vorba...stiam doar ca e cu Tom Hanks ca Walt Disney si Emma Thompson joaca si ea in film. Atat stiam...

Partea care m-a interesat pe mine a fost destul de vasta. Efectiv puchitarea scenariului de la filmul Mary Poppins. Emma Thompson o joaca pe scriitoarea P.L. Travers...cea care a scris cartile care o aveau pe Mary Poppins ca personaj principal. Aceasta a primit veste de la casa de productie Disney ca se doreste o adaptare cinematografica a cartilor ei si ea a dorit hotarat sa se implice in proiect si ca opera ei sa nu fie transpusa pe film intr-un mod necorespunzator. A fost cam prea analitica, si mult prea serioasa daca ma intrebati pe mine dar na...asa au fost intamplarile si ea avea putere de decizie in acest caz, nu Disney.
Disney, jucat excelent de Tom Hanks, a avut sarcina sa o imbuneze pe scriitoare, sa ii intre sub piele, sa o convinga ca tot interesul lui e sa respecte cartea si implicit scriitoarea cartii. Ce a iesit in cele din urma este, asa cum stim cu totii, un film clasic. Nu mai are sens sa intram in detaliile astea. Ce mi s-a parut mie putin nelalocul ei a fost povestea din trecutul micutei Travers. Adica a fost totul mult prea lacrimogen si nu intr-un mod natural...ci fortat, simtind ca esti manipulat. E interesant ca am vazut povestea de la care a pornit crearea personajului Mary Poppins atat in film cat si in carte...dar au fost elemente care nu pareau ca sunt la locul lor.
Voiam sa vad implicarea mai serioasa a lui Disney si desi pare prezent sunt aproape sigur ca in realitate nu a fost intocmai ca aici...el avand totusi de condus o companie masiva. Voiam sa vad si mai mult din procesul de "puchitare" a scenariului si practic voiam sa vad mai putin din trecutul ei...facandu-ne sa intelegem asta printr-o metoda mai subtila, nu atat de mura-n gura. A fost prea facil si ne-am dat seama repede despre cine si ce e vorba. Daca se opreau mai devreme cred ca era mai bine pentru toti. Emma Thompson a jucat foarte bine dar nu mai e de mirare...e o actrita foarte bine, cam la acelasi nivel cu Tom Hanks. Si i s-a potrivit rolul foarte bine...ea jucand o dadaca mai in trecut...Nanny McPhee...dadaca care se inspira putin si de la Mary Poppins.
E un film ce il recomand cinefililor sau iubitorilor de Disney (in genere) si pentru povestea care sunt sigur ca nu o stiu prea multi.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu