vineri, 7 februarie 2014

On the Road {2012}

Un singur motiv am avut sa ma uit la filmul asta. Si deja stiti ca daca incep asa inseamna ca a fost o dezamagire...si da, a fost, mai ales ca vorbim de Walter Salles, motivul pentru care am vazut filmul.

Regizorul asta a facut in trecut cateva filme destul de bune. Destul de bune incat una din ele e probabil in top 5 cele mai bune filme braziliene...si vorbesc aici de Central do Brasil. Celelalte filme ale lui sunt iarasi de notat, nu neaparat foarte bune ori excelente: Diarios de motocicleta, Terra Estrangeira, Linha de Passe si Abril Despedaçado. Central do Brasil, am zis, e un film foarte, foarte bun pe care il recomand...restul insa sunt "meh". Acesta insa, On the Road, e jalnic. E jalnic prin insasi povestea pe care incearca sa o spuna si aparent tot aceasta e si cel mai bun punct al filmului. Nu iese in evidenta cu nimic altceva...acting, mediocru...regie, Walter parca a fost absent...
Da, a incercat filmul sa povesteasca treburi ascunse despre tinerete si o generatie a rebelilor dar nu a aratat in detaliu decat viata unui petrecaret fustangiu care a ajuns un ratat in final. S-a dorit o poveste moralizatoare din acest punct de vedere? Poate a reusit. Inteleg sa petreci, e foarte misto cand ai oamenii care trebuie si locul care trebuie dar de acum sa nu iti vezi de viata pentru ca altceva nu stii decat sa petreci, e grav. E foarte frumos ca o parte foarte mica din viata ta sa fie cum ti-au aratat-o astia...baute, droguri usoare, femei frumoase, dragoste, sex, plimbat tara in lung si in lat cu masina...e superb, dar a fost totul in exces si nu iti atragea mai nimic atentia. Nu a fost rationalizat, a fost un amalgam fara cap si fara coada. A fost haos...si nu trebuie neaparat sa fie asta.
Printre mediocrii numai unul singur iese in evidenta iar acela e Garrett Hedlund, cel care este si exemplul moralizator al filmului. Are si cel mai complex personaj, dar si cel mai deranjant. E ca o versiune masculina a unei fete careia ii place sa petreaca prea mult. E de asemenea si un fustangiu care gaseste repede pasarici. Ma rog, intelegeti ideea. Mai bine spuneti pas la tot filmul si gata...decat daca sunteti un uber-fan Walter Salles.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu