miercuri, 12 februarie 2014

Nebraska {2013}

Filmul asta te ia de suflet si de zbuciuma putin. La inceput credeam ca e un film pe care numai oamenii de 30-40 de ani pot sa-l traiasca, pentru ca se pot regasi in poveste insa m-am inselat. E un film pentru toata lumea, pentru toate varstele.

Adultii se comporta ca niste adolescenti iar batranii se comporta ca niste copii. Adolescentii canta in struna copiilor. Si cam ii intelegi, pentru ca tot ce se intampla e trist si simpatizezi imediat. Pana si imaginea ajuta la atmosfera desi la inceput mi s-a parut inutil sa fie prezentat in alb-negru. Adica ma gandeam cu ce putea sa strice daca era filmul color...si apoi mi-am dat seama ca e un gimmick simplu ca sa fie amplificata povestea. Imaginea nu e deosebita si puteau sa o faca mai buna daca ii puneau un blur si nu o lasau curata.
Iar toata treaba asta, tot comportamentul lor, toata america asta pitoreasca, redneckish, a fost foarte familiara cu ce se intampla si pe la noi. Si pana la urma de ce nu...doar batranii lor nu sunt altfel decat ai nostrii. Dar ajung prostiile astea, important e filmul. Mie mi-a placut, a fost bun din cam orice punct de vedere dar Alexander Payne a ales un subiect mult prea deprimant incat sa merite filmul asta vreo vizionare in viitor. Adica da, a avut la final si un moment fericit unde le dadea peste nas tuturor nesimtitilor dar sa te uiti la o asemenea viata cam suge viata din tine. Si da, Bruce Dern a jucat bine dar ma tem ca e unul din rolurile alea caruia ii dai o nominalizare tocmai pentru ca e un actor batran. Rolul sau nu a fost neaparat solicitant sau ceva. A fost jucat bine si cam atat.
Lui Will Forte i-a stat bine in rolul asta si se vede cat de mult au evoluat actorii de la SNL, actori care acum nu se bazeaza numai pe comedie ci si pe drama, dar oricum, nu e o avalansa de actori dramatici, sa nu va ganaditi. Da, si Adam Sandler a mai avut tentative dar au fost de scurta durata si create numai de regizori buni (Punch Drunk Love). Si da, Will a fost ales pentru fata de fraierus de care razi usor...ceea ce se intampla si in film. Nu ma astept de la filmul asta sa faca ceva la Oscaruri.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu