duminică, 9 februarie 2014

Ernest et Célestine {2012}

Inca un exemplu prin care Academia ia in seama un film care a aparut acum doi ani., mai exact in decembrie 2012...suficient incat sa fie luat in seama pentru cursa de la Oscarurile din 2013. Dar...la fel ca in 2013, nu prea are loc de Pixar sau Disney. Desi ar merita.

Anul trecut a castigat Brave, o animatie decenta pe care eu am considerat-o mai buna decat Frozen cu o zecime. Ambele, insa, palesc sub farmecul acestui film frantuzesc. Nu e tocmai cel mai frumos desenat insa are o magie pe care rar o mai vezi in animatii. Se simte caldura si se simte muzica in fiecare cadru. A luat si cateva elemente din Ratatouille si nu e de mirare, parca. Filmul lui Brad Bird e si el oarecum frantuzesc si la fel ca acesta foloseste mici soricei si sobolani ca personaje principale. Ursii prea se aseamana cu noi din orice punct de vedere incat sa-i vezi ca ursi. Pomenesc aici si de scena unde se folosesc imagini pentru a descrie o melodie, cum aceasta "umbla" pe foaie...la fel cum era in Ratatouille senzatia cand Remy descria mancarea. Ratatouille e un clasic.
Asadar, filmul asta are un farmec infinit mai mare si mai de impact decat Frozen sau Brave...pacat ca o sa castige Frozen. Chiar nu imi doresc asta. Dar cine stie, poate o sa fie o surpriza anul asta. Poate chiar si Miyazaki o sa ia premiul, avand in vedere ca e ultima sa animatie. In final va incurajez sa vizionati filmul asta foarte frumos si deosebit in care se prezinta cat de importanta e o prietenie, indiferent despre cine e vorba.
8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu