luni, 20 ianuarie 2014

The Hunger Games: Catching Fire {2013}

Nota ce urmeaza sa o dau e numai si numai pentru partea din film care s-a petrecut in jungla. Atat. In rest filmul nu a existat pentru mine si avea aceeasi atmosfera din primul film...o atmosfera care ma facea teribil de impasibil.

Am o ura rationala (pentru mine) fata de filmul asta si de predecesorul sau si chiar viitorii succesori. Vad prea mult din Battle Royale si de fiecare data imi aduce aminte de Battle Royale oricat ar tipa scriitoarea ca ea nu a luat nimic din carte (din film as intelege, ca poate nu l-a vazut). Insa ea ca scriitor trebuie sa fi citit cartea si daca nu ea, macar editura ei...in mama lor. Nu ar fi iesit chestia asta inutila. Singurul motiv pentru care a aparut treaba asta e pentru ca Harry Potter a avut succesul ce l-a avut iar Twilight a furat putin din succes si s-au gandit si altii sa o faca. De asta ies acum pe banda rulanta aberatii si blasfemii cinematografice asemanatoare.
Dar ca sa fim intelesi. Nu am nimic fata de cei implicati in film. Actorii sunt nitel cam pusi acolo sa arate frumos si atat, in afara de Jennifer Lawrence care mi-a aratat in repetate randuri de ce e in stare iar asta nu e decat un rol de unde isi scoate banii. Regizorul e unul comercial dar au momente toate filmele lui si acesta nu e lipsit de ele. Scenele din jungla parca sunt din alt film si sunt un film cu adevarat bun chiar daca e fugitiv.
Ideea cu orele mi s-a parut ingenioasa, capcanele la fel, tensiunea e palpabila, actiunea e rapida, interactiunea dintre supravietuitori putea sa fie putin mai subliniata, la fel ca orice scena de aici care parca se termina prea repede. Ma rog, filmul asta a fost facut pentru povestea de dragoste sau povestile de dragoste care sunt construite la fel ca in Twilight. Ughhh...tampit. Ma rog, fiecare cu ale lui.

7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu