vineri, 31 ianuarie 2014

The Counselor {2013}

Nu prea te-ai astepta sa vezi un film prost cu actori de calibrul asta, cu regizor de calibru asta si cu un scenarist ca asta. Eu dau vina pe scenarist si pe regizor, in mare parte. Scenarsitul, chiar daca e Cormac McCarthy, nu inseamna ca si stie cum se construieste un scenariu. E plin de rahaturi, e scris prea ca o carte, cu multe discutii inutile si proaste...e aglomerat si enervant pana la urma.

Cormac stie sa scrie carti, probabil (nu le-am citit) dar a dat lovitura in 2007 cand i-a lasat pe fratii Coen sa adapteze o carte de-a lui...si a iesit capodopera No Country for Old Men si a iesit asa de bine pentru ca a fost cu impact si a fost tacut. S-a vorbit cand trebuie si s-a vorbit inteligent. Trebuia sa invete treaba asta...ar fi schimbat in totalitate intreg filmul.
Acum cine stie, desi eu nu vad o alta posibilitate, dar Cormac poate isi imagina altfel livrarea replicilor...astfel sa fi gresit Ridley Scott, dar daca ar fi sa iei scenariul asta si sa-l pui in mana altcuiva, nu avea ce sa ii aduca in plus...nu vad vreo posibilitate. E un talmes-balmes. Camionul e la astia, acum la ceilalti, apoi iar la astia dar de la altcineva...apoi o groaza de scene iesite din context...si e pacat, Michael Fassbender, Brad Pitt, Javier Bardem, Penelope Cruz, Cameron Diaz...toti  au avut si personaje foarte-foarte prost caracterizate. Cormac s-a focalizat pe replici, nu si pe cine livreaza acele replici. Personajele sunt fara fata...nu stim ce sa credem despre ei, decat daca cineva ii face prost (in mare parte cuvint directionat spre Counselor).
Asadar in final nu ramai cu nimic ci doar cu asteptari distruse...din cauza lui Cormac, din cauza castului si din cauza regizorului.
5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu