sâmbătă, 4 ianuarie 2014

American Hustle {2013}

Da, un film cu si despre mafioti cum am mai vazut si in trecut, cu smecherii si inselaciuni la nivel inalt, totul facut de o echipa ciudata...formata de un smecher de nivel mic si un agent al FBI-ului care doreste sa se afirme...care inca traieste cu mama lui.

American Hustle e un film in care personajele sunt in centrul atentiei...personaje una si una, colorate, bine definite si excelent jucate. Fiecare dintre ele are un moment in care rabufneste si in acel moment vedem valoarea actorului si in final a filmului deoarece au lucrat ca o echipa, excelent. Deci practic, cu toate smecheriile lor, cu toata povestea, filmul asta tot nu ar fi fost la fel de bun daca nu erau actorii astia care jucau personajele astea. Din punctul meu de vedere au fost alegeri bune si se vede deja, incet-incet, tranzitia spre urmatoarea generatie de actori de rang inalt. Ei au inceput deja de ceva timp...dar o avem pe Jennifer Lawrence care e acolo, impreuna cu toti actorii astialalti care au avut sub ei filme mai mari si care au jucat cu actori mai mari...si ea e acolo cu ea, dandu-le lectii de actorie.
Bine, poate exagerez putin dar se vede pe Jennfer un talent brut si excelent definit. Are un control perfect si timing perfect. In fiecare scena in care apare, ea e centrul atentiei...si ea e personajul cel mai enervant al intregului film. Christian Bale a ales iar method actingul si si-a pus cateva kilograme pe el pentru a-l interpreta pe Irving Rosenfeld. A avut momente dar datorita naturii personajului sau pe care l-a jucat cum trebuie, nu a avut cand sa ne arate de ce e capabil cu adevarat. Bradley Cooper il joaca pe agentul DiMaso, un agent tanar, naiv, capabil sa creada orice si il cam ia inainte setea de putere cand se crede "in charge" cu toate treburile. A fost un personaj mai mult hazliu si astfel foarte savuros. Incheiem lista cu Amy Adams care a fost partenera perfecta pentru Bale. O fata foarte inteligenta si o actrita in actrita foarte buna. Ea a putut sa se joace putin si cu un accent englez...dar nu pot sa spun ca a fost prea grozav.
Printre actorii ce merita mentionati mai sunt Robert De Niro, Jeremy Renner, Louis C.K. (el si cu Cooper au avut cele mai comice scene din film). A fost un film foarte distractiv, reminescent perioadei cu multe filme cu mafioti - in special filmele lui Scorsese. David O. Russell ne arata iar de ce e in stare dupa ce ne-a aratat ce poate cu Silver Linings Playbook si The Fighter...de unde si-a luat actorii pentru acest film.
9/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu