marți, 10 decembrie 2013

Machete Kills {2013}

Panarama de film, distractiva, intr-adevar, de la un capat pana la altul. Dar am o idee aici...esti tu fan filme de categoria B, filme de Grindhouse...unde a aparut prima data un trailer pentru Machete...dar continui ideea mai jos. De atunci s-a mai facut un film cu el si nu stiu cat de necesar a fost. Daca primul nu a fost necesar, atunci despre asta ce pot sa mai zic?

Primul a fost mult mai sexy, cu mai multe boobies. Acesta nu a avut nici macar o pereche, de rasul curcilor. Pe toate le vedeam acoperite si toate erau de la starlete care nu si le-ar fi aratat pentru cati bani primeau aici...Sofia Vergara, Michelle Rodriguez, Amber Heard (hothothot), Alexa Vega, Vanessa Hudgens sau chiar Lady Gaga...toate actrite ce au fost foarte sexualizate in filmul asta. Alexa Vega se arata pe ecran numai intr-un bikini si niste pantaloni de aia de piele cum poarte cowboy-ii...ma rog, asa. Dar nu a mai fost ca primul la aspectul asta. Mi-a fost cam dor.
In rest a pastrat acelasi fler...si apropo de fler, mi-a placut poanta lu Lady Gaga. Sange mult, efecte speciale facute ba bine, ba foarte prost...dar ideea la care vreau sa bat e alta. Esti producator de filme...ai bani si vrei sa faci un film. Bun. Esti regizor bun si vrei sa faci filme bune. Iubesti tu si perioada grindhouse-ului si ai invatat multe de acolo dar ai posibilitatea sa faci filme mai bune decat au facut aia din cauza ca esti mai bun si ai mai multi bani...de ce acesti doi idioti se intalnesc si se gandesc sa faca un film ca Machete Kills? De ce faci un film care aduce aminte de o perioada de filme proaste, care nu au adus nimic cinemaului decat niste efecte speciale si cascadorii usor memorabile? Nici un film din perioada aia, care a facut parte din Grindhouse, nu a fost amintit cu indarjire de vreun cinefil sau critic. Si daca au fost (cum au fost Vanishing Point, Electra Glide in Blue) acestea sunt extrem de rare si nici chiar atat de bune. Sunt filme decente cu actori prosti si ceva cascadorii misto pentru ca foloseau cascadori adevarati si masini adevarate...nu CGI.
Am inteles primul film, hai. Lumea a vazut trailerul in Grindhouse-ul lui Tarantino si Rodriguez si s-au gandit ca ar fi misto un film...UN film, nu doua, nu trei. Asa ca Robert Rodriguez, opreste-te omule! Nu are rost, nu are sens. Bagi actori cunoscuti (Mel Gibson, Charlie Sheen, Antonio Banderas, Cuba Gooding Jr. si fetele de mai sus) ca sa iti joace rolurile de doi lei pentru ce? Ca iti sunt prieteni? Pentru ca nu pot fi prea multi bani in roluri de cateva minute. Pentru ce trebuie sa ma uit la un film ce intentioneaza sa fie prost dar totusi e bun...pentru ca daca l-ai face dupa ce faci tu omagiul, ar iesi o tampenie de film.
Ia banii astia pe care ii mai primesti pentru Machete si baga-i intr-un film mai bun, nu omagiu sau ceva de genul asta. N-are rost. Acestea fiind spuse, filmul a avut niste momente dragute, specifice genului, facute calumea...dar in fond, scenariul era vax, actorii au jucat prost (desi joaca mai bine prin alte parti) si singura faza care mi-a placut a fost cu Lady Gaga...deci va dati seama si singuri.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu