luni, 2 decembrie 2013

El cuerpo {2012}

The Body
O surpriza placuta din partea spaniolilor. Pot sa spun ca m-a luat prin surprindere finalul...asta pentru ca deja trecuse de la jumatate incolo prin cam toate ipotezele necesare si posibile. Dar chiar si asa, mi-a placut.

Mi-a placut pentru ca atmosfera a fost foarte bine construita, cu ajutorul morgii, cu lumina neoanelor, cu fumul de tigara atat de necesar dar interzis pentru ca esti intr-o morga (cred ca era si spital pe undeva). O atmosfera de neo-noir asa cum vrei sa o vezi. Poveste cu mister, cu detectivi, insa deloc superficiala ci complexa si savuroasa. Bineinteles, premiza porneste de la vechea tema...sotul isi inseala sotia si decat sa divorteze de ea, sa nu piarda toata averea, alege sa faca o crima perfecta...cel putin din punctul lui de vedere. 
Filmul are surprize garla si chiar de mare efect, mai ales cea din final. De unde naiba sa te astepti la ea si cum ai fi putut sa ajungi la ea fara sa stii unele date ce ti-au fost date fix in final. Chiar de efect. Singurul neajuns e ca filmul asta l-am mai vazut undeva dar sub alta forma si probabil era alb-negru atunci...desi mare diferenta nu e, nu e ca si cum izbucnesc culorile din ecran. DP-ul a ales, sub indrumarea regizorului, sa se restranga asupra paletei de culori si sa o aduca la radacini. Deci cam asta-i...povestea ai mai vazut-o dar cam atat, a fost un film placut si interesant.
7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu