marți, 26 noiembrie 2013

The Frighteners {1996}

Da, e corect sa fie categorisit ca o comedie insa pana pe la jumatate...varianta Director's Cut, atat de specifica regizorului Peter Jackson, nu numai ca lungeste filmul cu 13 minute dar parca si-l face mai plictisitor. Poate acestea 13 minute au facut diferenta, cine stie...pe mine ma luase cu somnul deja de pe la jumate. M-am luptat crunt cu aceasta dorinta la fel cum s-a luptat personajul nostru principal cu terifianta fantoma.

M-am uitat la filmul asta pentru ca e filmul lui Peter Jackson care l-a facut fix inainte de Lord of the Rings...si m-am mai uitat pentru ca e facut de Peter Jackson si joaca si Michael J. Fox, pe vremea cand o ducea mai bine. Pentru ca in rest nu aveam motive sa-l vad. Efectele speciale o fi fost bune, pentru 1996, insa anul acela aparuse Independence Day pe la cinema si lumea l-a ignorat pe acest mic si gras nouzeelandez. Evident ca m-am uitat la efecte speciale...doar e un film cu regizorul trilogiei Inelului, si de cand a inceput sa faca filme (cu Bad Taste) se juca cu efectele speciale. Filmul insa duce lipsa unui scenariu care sa-l tina mai bine intr-o directie, e destul de haotic spre jumatate incolo si se incearca rezolvarea a unor fire de povestire care sunt in plus.
Introducerea personajului ciudat Milton Dammers a fost, cel putin din partea mea, bine primita insa in plus, personalitatea idioata a mamei lu aia a fost in plus, chiar si twistul din final a fost in plus pentru ca se putea duce bine-mersi un film pana la capat si fara. Dar oricum, e de laudat ca s-au dat din drum sa complice putin o poveste care de multe ori e povestita mai banal. Ar trebui sa laud asta, dar nu o fac, pentru ca au aglomerat degeaba filmul. Trebuiau sa se focalizeze mai mult pe comedie si pe horror si sa le combine mai bine. De fiecare data cand era horror nu era credibil si comedia a fost mai mult lipsa. Cea mai buna combinatie de horror si comedie se afla inca in filmul Shaun of the Dead si o sa ramana asa o perioada buna de timp.
Trebuiau sa incerce sa-mi vanda mai bine filmul si chiar mi-a placut ideea pana pe la mijloc cand escrocul s-a transformat in detectiv si eroul orasului. Se putea face un film linistit numai cu prima jumatate iar a doua sa fie cu totul alta treaba. Nu s-au legat cele doua...cel putin nu asa de bine pe cat as fi vrut.
Periculos de vazut filmul asta cu prietenii ca nu se stie, pe la jumatate se plictisesc si s-a dus naiba vizionarea. Si avea potential sa fie distractiv. Mna...
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu