duminică, 29 septembrie 2013

The Awakening {2011}

E o seceta destul de mare printre horror-uri. Nu numai ca nu gasesti, dar daca gasesti, sunt deosebit de proaste si tembele in executie si idee, puerile chiar. Acesta nu e unul din ele, e unul care are cateva faze foarte bune, de efect, care functioneaza datorita atmosferei generale reusite...dar in afara de asta e aproape pacat de actori. E pacat de Rebecca Hall, o actrita pe care o respect din ce in ce mai mult si pacat de Dominic West (ca a fost foarte bun in The Wire)...

De ce fazele bune functioneaza bine. Se foloseste o formula care a mai functionat in trecut...avem o persoana inteligenta, jucata de Hall, sceptica cand vine vorba de supranatural, un detectiv in stilul ei, care la inceputul filmului a demolat o scena de supranatural facuta de un mediu sau spiritualist...sau ce era pe acolo. Hall a jucat foarte bine rolul asta infim, dar important pentru ea deorece na, nu se prezinta femeia ca un obiect ce arata doar frumos si atat, cum se intampla de obicei in filmele horror, ci e o persoana inteligenta care are un scop bine definit. Filmul asta mi-a adus aminte de The Conjuring. E din multe puncte de vedere, asemanator. In special scenele cu aparatele si cautarea dovezilor.
Din pacate, punctul slab al filmului a fost insusi finalul, care trebuia sa fie punctul forte, nu? Tocmai pentru ca filmul se cheama "trezirea" a fost destul de evident ca trebuia sa fie o relevare pentru unul din personaje si a devenit repede evident despre cine e vorba. Dar divaghez...e important ca filmul asta e unul din acele horror-uri la care chiar merita sa te uiti cu cativa prieteni buni, impreuna. Nu e la fel ca celelalte tampenii de duzina si in acest film chiar joaca actori seriosi.
Merita vazut numai in circumstantele mentionate...si cam atat.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu