duminică, 1 septembrie 2013

Now You See Me {2013}


E foarte misto filmul asta...daca ai 12-15 ani. Serios, atat trebuia sa am ca sa imi placa filmul asta pe bune. Asa, mi-a placut ca a avut o editare nebuna si cateva faze dragute. Nici macar pleiada de actori cunoscuti, nicidecum buni in acest film, nu a facut CA CAlitatea filmului sa fie peste medie.

Trucurile magice nu mai sunt ce au fost...ce le-a mai inviat David Blaine acum cativa ani dar de atunci nu a mai iesit nici unul in evidenta...nici macar fraierusul ala de Chris Angel, netalentat geez. Numai anul asta au fost doua filme despre magie, care au fost intens mediatizate si deci sunt cunoscute. Asta si The Incredible Burt Wonderstone. Nu prea inteleg care e faza cu filmele astea dar ma rog. Cel de acum a fost un mindfuck dragut cu ceva heist-shit in el, a fost ok daca atentia ta dureaza maxim 5 minute si nu poti sa te concentrezi la un film mai lent. Pe bune, a fost intens editat si cu cadre cat mai deosebite (desi nu foarte creative) ca sa iti atraga atentia prin flash si eye candy.
Bine, acum un scenariu ca asta nu e usor de scris, sunt sigur. Are twisturi smechere, la care nu te astepti, ci treci de la un personaj la altul pana cand dubiul ti-e asigurat in final. Asa se face si e normal, toata lumea e suspect pana la capat. A avut vreo trei trucuri magice mari si late, toate facute cu ajutorul invincibilului computer care face cgi-ul din ce in ce mai real pe film ce trece. Din punctul asta de vedere e un film distractiv de vizionat dar nu putem sa-l trambitam ca un film reusit, ba chiar deloc. E dumb-dumb. Nici macar Morgan Freeman si Michael Caine nu au putut salva filmul...l-au imbunatatit putin cu prezenta lor dar atat. Acelasi lucru l-a facut si Woody Harelson dar la final ai senzatia ca au fost prea multi actori si nici unul nu a primit atentia cuvenita. Totul a fost impartit frateste si prosteste.
Deci asta e un film pe care il uiti dupa un an si nu mai devreme pentru ca are cateva faze memorabile dar pe care nu o sa ti le amintesti in detaliu si o sa numesti filmul asta, tot dupa un an, filmul ala cu magicieni care nu e The Prestige dar in care joaca Michael Caine.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu