sâmbătă, 17 august 2013

The Strangers {2008}

E eficient filmul...mai eficient decat ma asteptam. Atmosfera face tot, starea ce ti-o da in timp ce il vizionezi, faptul ca te face sa te pui in locul personajelor, desi nu ai face intotdeauna aceleasi alegeri stupide facute de ei...te pune pe ganduri, iar asta e infricosator cateodata pentru unii...sa stai pe ganduri - e obositor. Haha.

Noroc si de Liv Tyler ca a jucat destul de bine desi s-a mai pierdut din ea pe parcurs, s-a consumat. A fost o actrita de film horror peste medie, oricum. Actorul cu care joaca ea e degeaba, dar putin mai conteaza acum. Personajele negative acum...chiar ma asteptam sa fie niste fantome sau ceva, dar nu s-au dovedit decat a fi niste criminali in serie destul de banali care preferau sa tortureze psihologic victima inainte de a termina. O terminau psihic, o facea sa cedeze si sa isi accepte soarta...desi victima noastra a ales sa lupte pana in ultima clipa.
Acum filmul nu stiu daca o sa aiba vreun efect daca il vizionezi singur. Atmosfera si astea au un rezultat mult mai bun cand filmul e vizionat in grup. Un grup care iti transmite starea si inevitabil se amplifica a ta. Oricum cam asta e regula generala pentru orice film horror, trebuie vazut in grup. Intotdeauna ne uitam la lumina care trece pe sub usa si desi stiam ca suntem singuri, mintea nu se oprea sa ne joace feste si parca trecea cate o umbra de la stanga la dreapta sau invers.
Din cauza asta filmul e eficient dar in cele din urma destul de slab. E de vazut o singura data, in grup...dupa care nu ai sa mai vorbesti despre el niciodata.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu