marți, 20 august 2013

Star Trek Into Darkness {2013}

Niciodata nu poate filmul asta sa fie mai bun decat cel din 2009. Nu zice nimeni ca e, eu ma leg doar de nota / media de pe imdb. O nota din pacate umflata atat de fani cat si de fanii filmului din 2009 care au sperat la ceva mai bun dar nu au realizat ce au primit.

Au primit un film mai enervant si nicidecum cu la fel de mult suflet si grija pentru poveste. Capitanul Nero de data trecuta il intrece pe Kahn-ul prezent (desi e jucat de excelentul Benedict Cumberbatch) pentru ca era un personaj cat de poate de negativ si cu un motiv excelent...i-a fost distrusa planeta. Kahn, referinta directa si deci enervanta, deoarece arata lipsa de originalitate din fundul creieraselor scenaristilor, catre filmul din 1982, a fost un personaj negativ mult mai egoist, mai condus de propriile idei tiranice si superioare despre univers...daca ajungea la conducerea unei nave, impreuna cu echipa sa de 72 de insi, voia sa distruga orice rasa ce o considera inferioara. Nu mi-a placut personajul Kahn in filmul The Wrath of Kahn, nu imi place nici acum...si pacat...si am zis de ce.
Atata inteligenta irosita pe lucruri triviale ce nu influentau in nici un fel viitorul galaxiei. Kahn a fost un experiment esuat desi trebuia sa-si dea seama de asta la cat de dăștept era. Mi-a placut si m-a enervat o faza in filmul asta...aproape fiecare din personajele principale are o scena in care trebuie sa varse o lacrima. Kirk, Spock, Uhura, Kahn...si cam atat. Fiecare din acestia savureaza un moment de close-up dar fara sa lipseasca acea singura lacrima ce cade pe obraz...pe bune fratilor? Kahn din ura fata de nedreptatea ce a patit-o acum 300 de ani, Spock ca a patit ceva amicul sau, Uhura din cauza lui Spock (cine altcineva?) si Kirk din cauza ca a realizat ca e un adolescent neascultator si razgaiat. El trebuia sa fie deja matur pentru acest al doilea film...in primul am vazut cum se maturizeaza.
Aaa, si aici am observat ca Spock stie sa minta...fuck sake, pe asta s-a bazat plot-twistul filmului? De ce? Spock, presupun si eu, are inteligenta de a diferentia o minciuna si o blufare, nu? Nu l-a invatat nimeni asta? Spock, prietenas, minti pentru supravietuirea navei tale, minti pentru supravietuirea ta, fa-o fara sa o mulgi de parca ai descoperit apa calda...bineinteles, aici e vina scenaristilor care din nou au incercat sa-l arate pe Spock ca pe un robot incapabil de a mima emotii umane desi a facut-o deja in 2009.
Vedeti, de asta era bun ala din 2009 si de asta e mai prost cel din 2013. Unele chestii bune din 2009 se repeta in cel din 2013 astfel anihilandu-le efectul. Nu zic ca e o jale de film dar nu am mai simtit nici emotia primului, nici starea aia de invarteala a creierului cum ca totul merge drept inainte, rapid si bine. Nu. A fost insa peste Man of Steel, care a fost o dezamagire si peste Iron Man 3. Este, in lipsa de ceva mai bun, blockbuster-ul verii 2013...deocamdata.
8.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu