luni, 15 iulie 2013

Trance {2013}


A fost misto, nu pot sa zic nu. E totusi un film facut de Danny Boyle, nu e unul din operele sale rasarite dar a avut o poveste suficient de interesanta incat sa te tina interesat si la felul cum o filmeaza omul asta, e cu atat mai interesanta. Au fost faze care nu aveau sens, asta mai spre final cand ajunsese sa ma enerveze putin.

Ajunsese, culmea, sa-mi aduca aminte de Inception pentru ca tot se jucau cu mintea omului in asa feluri incat ne baga si pe noi in ceata. Nu a fost total alambicat, de fapt m-am bucurat ca imi pune mintea la contributie...dar din cauza ca a fost antrenata (mintea) am observat unele bube pe care le-au facut cu sau fara intentia lor. Chestii care tin ori de tehnica, ori lipsuri in poveste. Bineinteles, cum era de asteptat, tot misterul a fost raspuns la final si nu prea s-au lasat finaluri deschise...chiar si ce a ramas in ultimele secunde nu a fost atat de important incat sa il luam in calcul, desi asta a fost intentia lui.
Nu m-a incantat personajul lui James McAvoy, desi era complicat si misterios. A fost un pic prea haotic, mai haotic decat trebuia. Rosario Dawson a fost ok dar nu a fost mai la inaltime decat partenerul ei de film, Vincent Cassel, ceea ce spune ca Cassel nu s-a chinuit deloc cu filmul asta.
Mi-a placut la filmul asta ca a incercat sa se faca ceva serios cu hipnoza, ceea ce nu se poate, mai ales ca pentru a functiona trebuie sa fie de acord "victima". Nu poti sa o iei in serios nici in film pentru ca s-a exagerat teribil puterea ei...lungile si repetatele ore de terapie mi-au adus aminte de Inception pentru ca atunci s-a introdus o idee in capul personajului. O idee care a prins radacini, a crescut si a modificat radical felul cum gandea pana atunci. Parca nici chiar.
Pare grabit, ceea ce nu ma mira, pentru ca a fost facut intr-o pauza cand Boyle se pregatea pentru regia olimpiadei din 2012. Editarea filmului, partea importanta - ce-i drept, a fost facut dupa olimpiada. De aceea, desi filmul are lipsuri destul de evidente si marcante, a fost un film interesant, misterios...desi si-a facut treaba.
7.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu