sâmbătă, 27 iulie 2013

Mud {2012}

Unul din filmele mai rasarite care ies din Hollywood si e chiar placut sa dai de unul ca acesta...si e cu atat mai placut cand vezi ca povestea a fost gandita si caracterizarea personajelor a fost facuta pe deplin, cu detalii semnificative.

Pustiul, cel putin, a fost influentat in maturizarea lui pe parcursul filmului, de atatea elemente exterioare pe care puteam sa le numesc la momentul respectiv si care influentau pe oricine. Interactiunea lui scurta dar de efect cu prima lui iubita, contrastul iubirii traite de familia lui pusa in paralel cu iubirea parca mai pura si puternica a lui Mud fata de iubita lui Juniper...ajutorul pe care il primeste de la oamenii din jur. Ajutor care vine mai mult din vorbe, decat fizic. E o maturizare clara, dar care influenteaza (din punctul meu de vedere) baieti deja maturi, descurcareti...cu caracteristici pe care nu le aveam la varsta lor.
Cam asa-i cu traitul la tara. Experimentezi mai multe si mai devreme decat altii. Mud e jucat de Matthew McConaughey si el, la fel ca intreg castul, efectiv tot, a jucat excelent rolul sau. A fost un adevarat eroul in ochii pustilor, si in ochii nostrii, din cauza ca motivele sale au fost romantizate si sincere. Bineinteles, restul lumii era pusa pe demolarea tuturor miturilor despre ce a facut si ce fel de persoana a fost, iar Ellis (pustiul principal) a vazut rapid prin astea din cauza ca s-a regasit in om si ajunsese sa faca greselile lui.
Mud e un film despre prietenie, iubire adevarata si sincera, loialitate si lupta pentru adevar si binele suprem. Totul a fost filmat si facut frumos, e un film placut de vazut si placut de revazut. O gasire rara si care merita timpul vostru. Regizorul Jeff Nichols promite multe cu cele doua filme ale sale pe care le-am vazut, asta si Take Shelter, si sunt sigur ca mai are ce sa ne ofere din sud-ul cel mai sud al statelor unite ale americii. Povesti mai umane decat majoritatea din hollywood si complexe ca cele europene din punct de vedere a caracterizarii personajelor si a emotiilor traite de acestia.
8.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu