luni, 1 iulie 2013

42 {2013}

S-au mai scos filme cu tema sportiva la fel de inspirational ca acesta...sunt sigur ca au fost: Rocky, Rudy, Warrior, Cinderella Man, Field of DreamsThe Natural, vazut acum cateva zile, si alte cateva...dar nu foarte multe pentru ca nu toate au magia necesara. Hell, nici ultimul din lista nu m-a dat pe spate dar a avut momentele lui. Filmul de acum are momente cat are minute.

Ma asteptam la un film inspirational dar a fost mai mult decat cerusem, si nu in sensul rau. A avut momente cand m-a coplesit, cand totul parca a fost regizat perfect (wink, wink) incat sa scoata din tine exact doza de emotie care trebuie...doza de emotie care apoi sa iti dicteze ca filmul e bun, ca isi face treaba. Nu prea isi mai are rostul povestea lui Jackie Robinson in lumea in care presedintele Americii e negru, insa e o poveste excelenta ce trebuie spusa fiecarei generatii.
Pacat ca arata prostia in cei rasisti un pic prea tare in loc sa arate motivele supararii lor...ii arata pe copii scandand ca papagalii "nigger, nigger" ca mai apoi sa ne arate fata lor trista, concluzionand ca parintii lor sunt de vina. Asa e, nu zic nu, dar nu trebuie sa vad asta, in incercarea ta de a sublinia o idee. Mi-a fost suficient antrenorul ala din Philadelphia si mi-a fost suficienta atitudinea coechipierilor lui Jackie...ca sa nu mai zic ca la final s-a prezentat lista celor pedepsiti de Karma pentru ce au facut...
Oricum, pe langa aceste mici deranjari, filmul a fost magic si mi-a dat o senzatie de bine, de inspiratie (ce chestie, film inspirational sa te inspire)...dar in primul rand cred ca mi-a dat senzatia ca nu e bine sa fii rasist. Multumesc, dar stiam asta.
Cred ca surpriza cea mai mare a venit din partea lui Harrison Ford care a facut un rol cum nu a mai facut omul de ani intregi. El a fost adevaratul revolutionar, el a fost inspiratia atat pentru Robinson cat si pentru noi. A schimbat fata jocului si nu numai...Branch Rickey, tine-l minte, iar Ford l-a interpretat perfect. In rest, mi-a placut sa-l vad si aud pe John C. McGinley (Dr. Cox din Scrubs) ca prezentator de meci sportiv. A fost un film filmat foarte bine si asta e destul de important la un film care prezinta un sport...chiar am mai prins cateva reguli din mers, reguli pe care nu le stiam. De vazut, neaprat.
8.8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu