duminică, 9 iunie 2013

Stoker {2013}

Asta e un film care nu trebuie neglijat. Atat pentru ca e facut de Chan Wook-Park dar si pentru ca nu e tocmai teribil. E un film cu o poveste interesanta dar care iti da senzatia ca ar fi incompleta. Asta e marele minus al acestui film.
O avem pe India, jucata de Alice din Tara Minunilor – Mia Wasikowska, o tanara care tocmai trece prin drama vietii ei, moartea celui mai iubit om din viata ei, tata. Cei doi aveau o conexiune puternica, prin care ea a devenit o persoana puternica insa cam iubitoare de moarte. Acest lucru avea sa iasa in evidenta mai tarziu, in evenimentele din film. Cand a aflat de moartea tatalui ei, un alt father figure a aparut in imagine, unchiul ei…un unchi de care nu a stiut ca exista si care a iesit la suprafata de abia acum – convenabil pentru el. Secretul sau este aflat la final insa stim care e legatura dintre el si tatal fetei inca de pe la inceput. Mama, insa, e un personaj cam inutil din punctul meu de vedere si din pacate pentru Nicole Kidman, a fost fada si in plus.
Intr-un fel, am inteles rolul Indiei cat si a mamei sale in toata povestea asta ciudata. Unchiul (jucat de Matthey Goode), fratele tatalui Indiei, a dorit intotdeauna ce a iubit fratele sau…si acum, ca acesta a disparut din imagine, poate sa le cucereasca. Scenariul insa e minusul. Ai impresia ca lipseste ceva…probabil motivele adevarate si ascunse ale transformarii Indiei. Faptul ca a murit tatal ei parca nu e suficient. Scenaristul e personajul principal din Prison Break, daca il mai tineti minte…Wentworth Miller. E oricum un scenariu peste medie dar care are minusuri…minusuri acceptabile la nivelul scenariilor americane. E un efort de luat in considerare, mai ales ca e primul din partea lui.
Vizual e un film clar Chan-Wook Park. Cadre interesante constant, editare de calitate, un lucru in plus care te face sa fii interesat de film, din acest punct de vedere, nu ai cum sa fii dezamagit. E insa suficient sa fie un film cu adevarat bun? Nu chiar, dar merge.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu