duminică, 30 iunie 2013

Spring Breakers {2012}

No more Disney princesses. Vanessa Hudgens si Selena Gomez care sunt mai cunoscute din cele patru si stim doar in ce chestii copilaresti jucau. Dar pana la urma asta e ordinea fireasca a lucrurilor...la fel s-a intamplat si cu Britney Spears si cu Christina Aguilera...s-au maturizat, si prin asta ma refer ca s-au facut usor mai curvulite. Nu e un lucru rau dar toata planeta stie ca sexul se vinde si fanteziile perversilor care se uitau la fetele astea cand erau mici au devenit realitate...si sunt foarte multi, fie ca stiu, fie ca nu.
La fel s-a intamplat si cu Emma Watson. Toti o venereaza acum ca s-a "maturizat" (vezi definitia de mai sus), desi nu e o frumusete nemaipomenita. Are acel ceva ce nu o face, cel putin pentru mine, extrem de dorita. Revenind la film. Avem aceste 4 fete...3 mai neastamparete decat cealalta. Cealalta e cea care are nevoie ca imaginea ei sa nu fie distrusa complet de filmul asta, adica Selena Gomez. A fost cea mai innocenta inainte de film, a ramas cea mai innocenta si dupa film. Ma asteptam la ceva mai tragic dar vad ca s-a terminat cu bine pentru fete...cele care au vrut sa plece, au plecat.
Despre ce vorbesc...pai au plecat ele sa se distreze in vacanta de primavara dar au ajuns sa fie bagate la bulau si scoase pe cautiune de un personaj suspect si dezgustator, in forma lui James Franco. Unele au fost cucerite de sarmul lui grotesc, dar una a vazut repede prin el si a tulit-o. Celelalte au ramas afectate de pozitia lui sociala si de banii pe care ii are, ce chestie.
Prima parte a filmului prezinta clar ce inseamna Spring Break la americani. E o ocazie sa faci orice iti trece prin cap, sa consumi ce vrei, sa uiti tot pentru ca oricum, ce se intampla in Spring Break, ramane acolo, ca o amintire din partea unei persoane pe care nu o cunosti si nu o reintalnesti decat acolo. Aceasta parte a filmului sunt sigur ca e facuta in asa fel incat un numar mare de spectatori americani tineri sa se regaseasca in personaje si atmosfera...dar cu siguranta nu e vreun The Breakfast Club, un film in care te regasesti chiar si daca au trecut 2 generatii de atunci.
Spring Breakers e un film rapid, editat la greu, cu o constructie liniara dar care se joaca si cu flash-forward-urile si back-urile, jucat ok de fete (atat cat trebuie sa iti dai seama ca sunt tinere de 20 si ceva de ani si nu viitoare doritoare de a fi Meryl Streep), jucat fain si de James Franco pentru ca era ce implica personajul sau sa fie si cam atat. Nu e un film dupa care ramai cu ceva...
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu