vineri, 14 iunie 2013

La migliore offerta {2013}

The Best Offer
Probabil cel mai bun film de anul asta...pana acum. Nu va alarmati, e un film bun insa minusul sau e ca am vazut directia in care o ia cam devreme. S-a dus magia, dar era prea a naibii de evident. - mici spoilere urmeaza.
Pe langa asta, filmul arata foarte frumos, e jucat impecabil si e regizat de Giuseppe Tornatore, singurul regizor italian care mai e de luat in seama la momentul asta...asta din cauza ca scoala italiana de filmat a luat-o pe aratura si nu mai doreste sa scoata regizori buni. Scoatem noi, ca romani, regizori mai de seama, cu filme care sunt mult mai apreciate...e pacat.
Pana la un moment dat povestea a fost facuta chiar bine insa incepusem sa observ o anumita directie data chiar de cel care parea cel mai vulnerabil din punctul de vedere al spectatorului, cel care avea cel mai mult de pierdut, tot din punctul de vedere al spectatorului. Aceasta regie din partea actorului din rolul secundar a fost un pic prea pe fata. Aici nu stiu pe ce sa dau vina...pe acting, desi asta a fost chiar foarte bun din partea fiecarui actor, fie pe scenariu pentru ca a avut aceste scapari sau chiar din partea regiei...pentru ca Tornatore nu a ascuns suficient de bine unele detalii.
Chiar si asa, desi am avut in spatele mintii sentimentul ca o sa se duca de rapa viata personajului nostru principal, jucat de Geoffrey Rush, filmul poate sa aiba apel pentru oricine doreste sa-l vada. Are mister, are arta, are totul si arata destul de impecabil. Are un master-mind, are o seducatoare, are un invins care nu e deloc prost...deci intregul joc are sa fie tot mai complicat. E un film bine facut si cu siguranta ce merita vazut. Din pacate, pentru ca e un film bazat pe un subiect comercial, nu pot sa ma aleg cu multe dupa vizionarea lui...decat sa imi traiesc viata atunci cand trebuie, sa nu regret mai tarziu si ca trebuie sa am grija cu cine ma leg daca sunt un foarte bun evaluator de arta. Lucru ce nu ma ingrijoreaza...
8.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu