luni, 25 martie 2013

The Naked City {1948}

Tin minte ca nu acum mult timp jucam un joc din generatia noua, un joc care semana foarte mult cu GTA 3 insa nu era. Era unul mult mai inteligent si mai bine facut...ca un film interactiv, asa de serioasa era calitatea. Il chema L.A. Noire. Acest joc chiar avea un caz care se chema The Naked City in care bineinteles era prezentat cazul din acest film...insa nu numai asta a luat din film, a luat mult mai multe. Acest film a fost o sursa de inspiratie clara pentru acel joc excelent.

Personajul principal din joc se regaseste in tanarul detectiv din filmul lui Jules Dassin ce invata din greseli si de la mentorul sau mai batran si intelept. Tot el tocmai a venit de la razboi si s-a instalat confortabil in politie unde toate cunostintele din razboi il ajuta acum la rezolvat cazuri de crima, omucidere. E tanar deci inca verde la treaba asta si nu stie toate procedurile...cum ar fi sa raporteze ceea ce face in mod constant astfel incat colegii lui sa stie unde se afla in caz de pericol...chiar si asa, nu cred ca a invatat sa faca asta pe viitor.
Cazul de crima e destul de complicat si invartit. Pentru mine, desi l-am jucat, nu a fost in totalitate un mister insa nu s-a copiat cazul asa ca nu am stiut cum o sa se termine. Incetul cu incetul fiecare nou detaliu adus in caz ajuta la apropierea politistilor de criminal...normal.
L-am gasit a fi un film destul de entertaining, deloc dificil...ma gandesc ca un astfel de film era corespondentul unui film comercial la vremea aia. E un film cu impuscaturi (nu excesiv de multe), e un film plin de drama si suspans si mister. Nu mi-a placut prea mult nararea si in mod special la credite la inceput...dar nu e prima data cand o aud...au mai fost cazuri asemanatoare in Fahrenheit 451 si The Magnificent Ambersons, filmul lui Orson Welles. Asadar, o anatomie a unei crime destul de bina facuta, usurica, cu un numar semnficativ de personaje astfel incat sa te puna pe ghicit. Imaginea a fost excelenta, in special in timpul noptii...nu prea am vazut "noapte americana" prin acele scene si asta mi-a aratat o atentie la detalii mai deosebita.
8.4/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu