marți, 26 martie 2013

Se, jie {2007}

Lust, Caution
La ce se astepta biata fatuca din partea unui tradator? Se astepta la un tip total antipatic, total neatragator si total prost? Nimeni cu atat de multa putere nu duce lipsa de carisma, sarm si inteligenta...chiar daca le foloseste in defavoarea poporului de la care a plecat.

Intentiile taberei opuse sunt nobile, sunt patriotice si sunt din partea tinerilor cu initiativa si determinare, hotarati pana in maduva oaselor sa-si duca planul pana la capat indiferent de mijloace. Noi urmarim in special viata tinerei Wong Chia Chi careia nu pot sa-i gasesc o caracterizare inainte de evenimente...nu pentru ca nu i-au aratat viata ei inainte de marea misiune de spionaj ci pentru ca a fost atat de influentata si sculptata de misiune incat persoana ei de inainte nu conteaza. Conteaza ce e dispusa sa faca pentru tara...desi motivele ei personale sunt un mister pentru mine. Probabil nu avea ce sa faca altceva...probabil a facut-o pentru baiatul ala de care era atrasa, un baiat care niciodata nu a facut mutarea cand a trebuit. Daca o facea nimic din ce s-a intamplat nu se mai intampla pentru ca pana la urma asta e misiunea suprema si pentru asta facem tot si toate...iubirea.
Din aceasta cauza ea a gasit iubirea in inamic si in patul sau. E destul de trist cat de diabolic a fost sarpele...cat de bine a stiut sa-si joace pietrele de mahjong, cat de bine a stiut ca trebuie sa-si cucereasca publicul chiar si daca e un lup in haine de oaie. Si pana la urma, ca orice femeie, a cedat cand a vazut piatra de mai sus...
Cu toate astea e un film inutil de lung si foarte plictisitor pe alocuri. Chiar nu erau nevoie de 2 ore si 40 de minute pentru a spune o poveste care aproape se spune de doua ori in acest interval...asta pentru ca e o pauza de vreo 3 ani la mijloc dupa care se ia de la capat planuiala si munca spionilor care sunt foarte slab antrenati si parca din ce in ce mai delasatori.
Asadar, desi e un film frumos filmat (Ang Lee la regie) acompaniat de un soundtrack subtil si frumos, unde actorii isi fac treaba excelent, in special cuplul central...ea si sarpele...filmul putea sa fie mult mai scurt si lucrul la scenariu era destul de necesar. Scenele de dragoste (trebuie spus) au fost fierbinti si puternice...si se vede ce face actingul adevarat intr-o astfel de scena...te face sa crezi ca e real iar tensiune creste direct proportional.
7.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu