luni, 11 martie 2013

Brooklyn Rules {2007}


Stiam la ce sa ma astept din punct de vedere a povestii pentru ca mi-a fost recomandat la postul cu A Guide to Recognizing Your Saints si ma asteptam sa fie la fel de cuminte si naiv/copilaresc.

Bine, de fapt a fost mai degraba o poveste mai realistica si mai umana a mafiei pentru ca tema nu se dezbate mafia ci prietenia dintre acesti trei baieti si cum mafia le influenteaza viata direct sau indirect. Traind in Brooklyn in anii '80 imi imaginez ca era ca in celelalte filme cu si despre mafie regizate de Scorsese sau Coppola...povesti care sunt luate din carti. Insa alea sunt usor mai exagerate pentru efect si gradul de entertainment. Povestea baietilor a fost una relativ cuminte, o poveste plina de amicitie adevarata, despre necazurile in care mai mai sa intre cu mafia ce se afla in jurul lor permanent, despre tragedie si viata de zi cu zi. Unul din ei merge la facultate si lucreaza la o "salamarie", celelalt vrea sa isi caute de lucru la posta si se logodeste...lucruri absolut normale care nu au tangenta cu partea nasoala a Brooklynului.
Celalalt prieten insa cocheteaza cu baietii imbracati tot timpul la costum, cu baietii care arata bine asa cum vrea sa arate si el. In cele din urma asta a fost un lucru bun desi filmul are un final destul de trist in care se intampla ceea ce iti doresti cel mai putin...din partea celui mai de treaba personaj din film...mna, asta a fost pusa anume sa scoata cu forta niste lacrimi si din moment in moment te asteptai la asta, mai ales dupa intriga.
A fost insa un film nesatisfacator cu actori care si-au dus la capat treaba suficient cat sa nu se strofoce prea mult, cu o poveste decenta insa care se simte rasuflata si refolosita. La fel e si cea din A Guide.
As fi vrut totusi sa-l vad mai mult pe Alec Baldwin pentru ca e singurul care iesea in evidenta de fiecare data. Ma rog, nici nu se compara cu pustanii acum uitati de Hollywood.
6.5/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu