luni, 25 februarie 2013

Yin shi nan nu {1994}

Eat Drink Man Woman
Un titlu ciudat dar care inglobeaza tot ce reprezinta filmul asta si implicit tot ce reprezinta insasi viata pe care o traim fiecare in parte. Un film chiar frumos despre viata, despre dragoste si despre legatura noastra nemuritoare cu lucrul ce ne da viata, mancarea. Da, e cam sec cum o spun dar filmul o reprezinta mult mai bine...la fel cum se intampla in imaginea de mai sus si la fel cum se intampla in fiecare duminica in familia lui Chu (batranul din stanga sus).

Chu e un fost mare bucatar dintr-un restaurant cunoscut si foarte cautat...a iesit la pensie sau s-a retras, asta nu e tocmai clar insa acum nu face mancare "like a boss" decat pentru cele trei fete ale lui. Fiecare cu viata ei insa fiecare cu acelasi deznodamant - aproape. Fiecare ajunge sa iubeasca ceva si sa le defineasca. Una din ele e un director la o firma aeriana, o fata serioasa care iubeste sa gateasca dar nimeni nu prea o ia in serios intr-o lume unde numai barbatii sunt numiti chef-i. O alta e profesoara de chimie care inca tanjeste dupa o fosta iubire si ultima si cea mai tanara e angajata la Wendy's (ceea ce arata relatia excelenta cu tatal ei...in sensul ca e de acord desi omul e expert in bucataria chinezeasca) si in cautare de iubire...fiecare de fapt cauta asta si eventual toata lumea gaseste. E unul din scopurile pentru care suntem pusi pe acest pamant...daca nu chiar principalul scop.
Filmul a fost bun. Excelent filmat, excelent vizual...dar nu ma mira acest fapt cand la carma se afla Ang Lee, regizorul care tocmai aseara a castigat Oscarul pentru cea mai buna regie pentru filmul sau "Life of Pi"...un film bun all-around...desi cateodata pare sa fie prea lung si nu de multe ori ziceam ca nu ma atrage ceva in cateva scene si astfel pierdea din atentia mea. Oricum, merita vazut o data.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu