luni, 11 februarie 2013

The ABCs of Death {2012}


ABCS OF DEATH 2 TIFF 7 31 12 [TIFF 12] First Images From Midnight Madness Selection The ABCs Of Death!
A fost o compliatie interesanta si cateodata neasteptata de scurt-metraje horror. Acum, in generatia youtube, e foarte greu sa tii publicul interesat intr-un film. Daca are vreo doua scene mai lungi, gata...filmul tocmai s-a sinucis. Aici insa s-au ales 26 de regizori, pentru cele 26 de litere din alfabet si fiecare a facut un scurt-metraj cu cei 5000 de dolari pe care ii primeau (sau asa am inteles ca au primit de la baietii cu litera Q - aici de la Quack, macaitul unei rate). Totul a inceput cu A de la Apocalispa si s-a terminat cu Z de la o chestie asiatica Zetsumetsu.

Colectiv nu sunt prea inspaimantoare...fiecare are insa cel putin un deces, ca doar nu le zice ABC-ul mortii degeaba. Multe din ele sunt alcatuite din momente WTF, asa cum s-a si numit scurt-metrajul de la W. Mie mi s-a parut ca un experiment interesant. Cel mai frumos vizual a fost O de la orgasm...cel care a incercat sa simbolizeze prin imagini si sunete un orgasm feminin atat de intens incat se termina cu un deces. Eu recomand filmul asta sa fie vazut pentru ca treceti repede prin el, pentru ca te pune la fiecare litera sa ghicesti cu ce cuvant vine scenaristul/regizorul...neasteptate de cele mai multe ori...le-am ghicit numai la vreo 2 litere. Pentru ca e facut pentru generatia YouTube scurt-metrajele sunt facute sa iti capteze atentia repede si sa ti-o pastreze putin, fiecare scurt avand in jur de 5 minute.
Ies in evidenta literele F, L (asiaticii sunt tampiti la cap cum stim si de la Funky Forest), X, O (cum am zis deja), T, D, W...e de vazut dar nu va asteptati la ceva extraordinar.
6/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu