sâmbătă, 23 februarie 2013

Martha Marcy May Marlene {2011}

Cand am vazut in generic ca e vorba de un Olsen m-am gandit automat la una din gemenele Olsen. Nu stiam sau stiam si am uitat ca ele mai au o sora mai mica, Elizabeth Olsen care s-a gandit sa urmareasca serios o cariera actoriceasca. Filmul acesta este o dovada pentru lume ca cele din familia Olsen au si talent.

Martha e o fata aproape ca oricare alta, o fata pierduta, fara un scop anume, usor influentabila de caractere masculine misterioase si puternice. Ea insa are ghinionul sa dea peste o specie de americani care nu sunt tocmai sanatosi la minte. Un soi de cult ii apare in cale si cade usor in mirajul lor fals si inuman. Cu ideologii hipiote, comuniste si de venerare asupra liderului, acest cult pare rapid ceva complet gresit si automat simti ura puternica fata de lider, jucat de John Hawkes, si fata de cei care o inconjoara pe Martha si reusesc sa o convinga ca intamplarile de acolo sunt normale.
Povestea nu e una liniara ci avem relatari din prezent, unde s-a reintalnit cu sora ei, o femeie cam pasiv-agresiva care incearca sa o faca sa treaca peste intamplarile din trecut (pe care nici nu le cunoaste din cauza ca Martha nu se confeseaza ei) acompaniate cu momente cheie din trecut, cand a trait in cultul ce i-a schimbat viata. E interesant de urmarit schimbarile de stare pe care le are Martha, aceasta tanara care inca prezinta momente de imaturitate (face baie in lac goala, ii sare tandara usor si ne-a aratat in trecut cat de influentabila este)...e o fata pierduta, ce nu stie ce vrea de la viata, nu stie cum trebuie sa fie viata (de aici cearta cu sotul sorei ei) si nu stie ce sa faca fara ajutorul cuiva.
Povestea nu e tocmai foarte buna insa jocul lui Elizabeth Olsen face ca filmul sa se ridice peste asteptari si sa-l urmaresti pana la capat.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu