sâmbătă, 23 februarie 2013

Life of Pi {2012}

O poveste cu adevarat cinematografica, in adevaratul sens al cuvantului. Da, o fi inspirata dintr-o carte si sunt sigur ca ofera o viziune diferita asupra actiunii in functie de cititor, nu complet diferita ci la fel cum se intampla si pentru celelalte ecranizari luate dupa carti. Ang Lee (Wo hu cang long, Brokeback Mountain, Taking Woodstock, Hulk, Se,Jie) a adus in atentia publicului o poveste extrem de vizuala care mi-a adus aminte de Avatar (numai din cauza vizualului) si putin de Castaway (din cauza evidentului).

Da, poate lista lui Ang Lee de productii nu o fi cea mai buna din lume si prin asta zic si ca acest film nu poate fi cel mai bun film facut vreodata insa are de aceasta data o simbioza perfecta intre real si CGI, cu mult peste alte filme. Aici irealul si realul au format casnicia perfecta spre deosebire de alte filme unde se vede ruptura dintre real si imaginar. Tigrul Richard Parker a fost facut la perfectie din punctul meu de vedere...au fost scene intregi in care nu stiai daca e un tigru sau doar pixeli si au fost intr-adevar scene unde s-a folosit un tigru bengalez...nu am putut sa fac diferenta. Un singur lucru regret...ca nu l-am vazut la cinema in 3D. De obicei asa se intampla, regret dupa ce il vad acasa si dupa ce a fost la cinema. Sunt sigur, la fel cum a fost si pentru mine acum, ca a fost un spectacol vizual de inalta clasa care mi-a depasit asteptarile dar care nu il intrece inca pe cel din Avatar.
Acum nu ne ramane decat sa ne delectam cu povestea si sa hotaram in final daca totul a fost real sau nu. Cu siguranta primim un raspuns in final care s-ar putea sau nu sa ne dezamageasca. E totusi uimitor ce a putut sa faca Ang Lee si sa ii ofere acestui pusti, Suraj Sharma, sarcina de a purta acest film pe umerii lui aproape in intregime. Cu siguranta ii vad un viitor asemanator cu cel al lui Dev Patel (Slumdog Millionaire), din pacate...si asta nu pentru ca a jucat prost ci pentru ca a fost excelent condus aici dar el nu are stofa de actor.
E un film pe gustul tuturor si e un roller-coaster de emotii. Ajungem sa fim de partea lui Pi foarte usor si sa realizam cu tristete ca multi dintre noi nu am fi in stare sa facem ce a facut el...mai ales daca avem un tigru cu noi in barca.
9.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu