joi, 28 februarie 2013

Klass {2007}

Fiecare a trecut prin asta. Fiecare intr-un mod diferit. Putini insa pot spune ca au trecut identic ca cei din film...un film care m-a socat pana in maduva oaselor pentru ca a starnit in mine ura si cateva amintiri nasoale.
Acum nu ma intelegeti ca eram ca Joosep...eu eram ala care se lua in gura cu toti, inclusiv cu aia evident mai mari si mai facuti decat mine. La noi nu era ceva de genul hai sa ne legam numai de ala in mod special...era toata lumea se leaga de toata lumea si toti sunt impotriva tuturor...probabil asa ne aratam cand eram mici cat de mult tineam unul la altul...sa fie sanatosi si bine ca nu mai am treaba cu multi din ei.
Ce simtim in filmul asta e nedreptatea si lipsa de demnitate din pusti. Nu stiu ei ce inseamna si e normal...nici cand eram de varsta lor nu stiam. Simtim ura fata de liderul prostilor si fata de prosti ca sunt lasati condusi atat de usor...se lasa dusi de curent ca niste oi fara creier. Cand unul iese si realizeaza ce face e luat prin surprindere de prosti si pus automat in aceeasi cutie cu fraierul...aici nu exista nuante de gri, e prea complicata treaba asta...aici exista numai fraieri si dăștepți...alb si negru...binele si rau vazut diferit de fiecare tabara.
Am vazut finalul de la o posta si inca s-a facut o referinta la Columbia prin rucsacul lasat pe trepte...dar aceea a fost pentru noi rezolvarea emotiilor noastre, impacarea. A fost ce voiam sa vedem si ce nu voiam sa vedem pentru cei doi ce au ramas...asta nu a fost decat o fantezie devenita realitate. Fantezie care ne facea sa revenim la scoala, sa nu ne lasam condusi de emotii negative.
E un film puternic si socant, cateodata gratuit (scena de pe plaja)...e un film care arata ce inseamna liceul in adevaratul sens al cuvantului, cu relele lui. Eu mai degraba mi-am adus aminte de generala cand eram mici si tonti decat de liceu. In liceu toata lumea s-a inteles cu toata lumea...mostly.
8.25/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu