joi, 10 ianuarie 2013

Seven Psychopaths {2012}

Ce cursa nebuna si tampita! Si mi-a placut, adica pe langa castul bestial a avut scenariu ciudat si incredibil...Scenariul parca a fost scris intr-o pana de idei din partea scenaristului. Adica tot, de la un capat la altul. "Nu stiu despre ce sa scriu asa ca incep cu un scenarist care nu stie despre ce sa scrie...insa are un prieten...si prietenul asta ce face? Pai fura caini si ii da inapoi pe bani impreuna cu un prieten de-al sau...Da, e bine dar eu vreau sa scriu despre psihopati...ia sa incep prima scena cu unul din ei si apoi bag titlul filmului...genial." Chiar e oarecum genial pentru reuseste sa te pacaleasca.

Imi plac scenariile de genul asta. Mi se par excelent scrise pentru ca lasa loc povestii sa se duca in orice directie oricat de ridicola. Bine, nu s-a exagerat incat sa se ajunga la nave spatiale care au sani pe ele care impusca cu unicorni in flacari care impusca prin ochi pisici nyan. S-a exagerat in stilul subtil, britanic...in stilul In Bruges, ca doar e acelasi scenarist si regizor (Martin McDonagh)...s-a batut joc de orice fel de plot si idee si s-a povestit in film ce se intampla in film, efectiv. Oamenii stateau in desert vorbind, asta a fost una din replicile unuia din tipi in momentul cand stateau in desert vorbind...se creaza cu asta o relatie dintre spectator si personaj in film atat de intima incat te relaxezi complet la un astfel de film.
Cu toate astea te si socheaza. Fie ca e cate o explozie din senin, fie ca e un twist surprinzator care a fost totusi povestit mai devreme in film ca facand parte dintr-un scenariu de film. E foarte "film intr-un film" si de asta un astfel de produs cinematografic atrage de partea lui cinefilul care apreciaza si realizeaza ridicolul dar alege sa-l treaca cu vederea de dragul filmului sau alege-l sa-l numeasca comedie si sa rada cu vocea din interior la orice scena ce cere un raset. Actorii au fost incredibili din cauza personajelor lor...Colin Farrell, Sam Rockwell, Woody Harrelson si Christopher Walken - personajele principale. Fiecare a avut un caracter bine definit si fiecare a avut povestea lui. Povestile unora sunt chiar interesante si asta te face sa realizezi ca ai de-a face cu un scenariu care nu e scris de un incepator ci de unul care stie cum sa faca un produs de cinema si sa-l faca si interesant.
Filmul nu e o capodopera si nici nu trebuie judecata astfel insa e un film al naibii de bun si al naibii de distractiv / amuzant.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu