sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Groundhog Day {1993}

Un clasic la genului. Il stie toata lumea pentru ca a fost pe la TV de nenumarate ori si e exact genul de film pe care il revezi cu placere din cauza lui Bill Murray si a situatiilor in care intra. Normal, fara ideea din spatele filmului, aceea ca traiesti aceeasi zi timp de aproape un an, filmul nu avea atatea posibilitati si situatii comice.

Aproape ca nici nu are sens sa intru in detalii la acest film...ce face el e evident pentru ca ai face la fel ca el. Mai intai profiti de situatie, furi ceva, te culci cu cineva (sau mai multe/multi) si daca trebuie sa o/il cunosti o faci de-a lungul a catorva zile, adunand informatii pe zi ce trece, apoi te saturi de situatia asta si ajungi la disperare...te omori de fiecare data cand ai ocazia, in tot felul de moduri si apoi te resemnezi si incerci ca totul sa fie perfect...salvezi pe toata lumea, ajuti pe toata lumea si faci pe toti sa te placa. Finalul este cunoscut de la inceput sau ai idee despre ce trebuie sa faca el.
Oricum, ceea ce face filmul asta unul placut, nu neaparat hilar de amuzant este tocmai posibilitatea de a repeta si a repara greselile dintr-o zi. Ai spus o prostie intr-o zi, nu-i nimic, maine nu o mai zici si devii astfel altfel in ochii persoanei respective. Probabil, la fel ca personajul nostru, as fi invatat si eu sa cant la un instrument la perfectie, sa citesc o tona de carti, mai ales cand am tot timpul din lume. Poate la un moment dat m-as fi lasat balta sa tot incerc sa ies din situatia asta cand oricum si in realitate unele zile seamana prea mult cu celelalte...E un film care place pentru ca din cauza asta ne regasim si din cauza ca am putea repara greselile e unul pe care preferam sa-l revedem.
Morala filmului e simpla, traieste ziua cat mai bine poti. Ajuta cand poti, fa pe plac si o sa fii placut...iubeste si o sa fii iubit. Chestii de genu asta siropoase dar placute. Scenariul e foarte bine scris si nu devine niciodata enervant desi se intampla de fapt acelasi lucru. Era naspa daca era un oras mult mai mic dar aici personajul nostru a avut posibilitatea de diversificare din cauza personajelor diferite si numeroase. E in cele din urma un film care ramane un clasic.
8.7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu