sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Flight {2012}

Interesant film, nu pot sa spun nu, dar e formulat special pentru premiile alea mari ale americanilor...cum le zice, dom'le ca am uitat...Oscaruri, da. Avem un actor de Oscar, in persoana lui Denzel Washington care portretizeaza aici un alcoolic care intampina cateva obstacole morale ce tin de libertatea lui dar si de pacea sa interioara pentru tot restul vietii...

Are un personaj foarte complex, mai complex decat vedem la suprafata, cu alcoolismul si cu abuzurile sale. Are o familie destramata, un viitor nesigur si o incapacitate de a se controla. A primit si pentru acest film o nominalizare insa iarasi, nu te pui cu Daniel-Day Lewis. Oricum, chiar si fara el, Denzel nu ar fi a doua alegere cu acest rol...pacat, pur si simplu filmul asta iti da impresia ca e facut de Hallmark, nu de omul care a facut la un moment dat Forrest Gump, Robert Zemeckis. A regizat ok intreaga tevatura dar nimic special...apoi e pacat ca un personaj bun s-a dus pe apa sambetei din cauza ca a fost jucat de Kelly Reilly, fix genul de personaj care ar prinde un loc la personajele secundare. A fost si actrita insuficienta insa cred ca si replicile pentru ea...cat despre faptul ca e o drogata, asta vorbeste volume la cat de profunda e treaba dar tot volume vorbeste si de cate ori a fost folosit un astfel de personaj...chiar anul trecut de Christian Bale in The Fighter.
Mi-a placut personajul lui John Goodman, un fel de salvator care vine calare pe un "cal alb". Rar vezi drogurile folosite intr-un scop benefic, in acest caz neutralizarea efectelor alcoolului. A fost ok personajul sau. Apoi restul se cam pierd in jocul lui Denzel. A fost bun omul, e foarte expresiv insa nu extrem de convingator cand e beat. Cateodata nici nu iti dai seama ca e...na, o fi personajul sau un alcoolic de ala la care nu se vede. Filmul a avut momentele lui, ca scena cu prabusirea si scena cu audierea din final...restul a fost justificarea alcoolicului si lupta sa pentru moralitate.
7/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu