joi, 20 decembrie 2012

Upside Down {2012}

O porcarie. Da, sunt rapid in judecata la filmul asta pentru ca nu merita dezvoltat mai mult aceast "porcarie". E o poveste de dragoste care are parte de o idee interesanta dar deloc dezvoltata si mai buna intr-un film care se incadreaza in alt gen...drama sau thriller sa zicem.

Bineinteles, presupun ca ideea fundamentala e furata din Inception. Vizualul e furat ca ideea e prea tampa si subdezvoltata. Avem doua lumi care la inceput sunt prezentate ca doua planete ce isi fac orbita in jurul soarelui dar ele de fapt sunt in asa fel incat una o imbraca pe cealalta. Nu stiu, pentru ca nu are sens. Nu are sens pentru ca oriunde merge pe aceasta planeta dai de o distanta egala cu cealalta. Nu e ca si cum se intalneste numai intr-un punct ci peste tot. Deci daca e sa o iau logic inseamna ca planetele astea sunt doua discuri apropiate una de alta dar care nu au capat.
As fi vrut insa sa vad filmul asta la o calitate mai mare pentru ca vizualul este frumos ca e in rest e vid. Forma fara fond cum se mai zice. M-a atras trailerul, ce sa-i fac. Vizual merita vazut dar povestea e exagerata si plictisitoare. Povestea de dragoste mi s-a parut slaba din cauza lui Kirsten Dunst. Nu stiu ce e cu fata asta dar am impresia ca e aerata in realitate. Nu le are. A incercat von Trier sa ma convinga ca are ceva si aproape a facut-o cu Melancholia dar nu e suficient doar un rol...
Nu stiu cine a grabit procesul de punere in pagina a povestii dar o mare greseala a facut. Se putea mult mai bine. Aaa, si finalul...ce? de unde? cand? cum? Sec si fara explicatii.
5.8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu