duminică, 30 decembrie 2012

Battle Los Angeles {2011}

Filmul de razboi, de duzina, filmat chiar in curtea lor din Hollywood. As fi vrut totusi ca efectele sa fi fost mai de calitate. Cred ca ratingul mic nu se datoreaza filmului in sine ci ideii cu care a inceput intriga. Extraterestrii daca ar venit pe planeta noastra nu ar avea tactica noastra de lupta, sau una asemanatoare, nu ar avea aproape tehnologia noastra si nu ar avea slabiciuni in armuri.

Asta ar fi cauza ratingului mic, e implauzibil film, nu are credibilitate deloc-deloc. Extraterestrii astia aproape ca nu au armura, slabiciunea a fost gasita repede si nu au scuturi invizibile asa cum ne-am obisnuit sa vedem la zecile astfel de filme. Spalarea de creier pe care a facut-o Hollywoodul nu o ajuta in cazul acestui film. Pare de fapt mai plauzibil ca navele lor spatiale sa nu aiba scuturi invizibile, pare mai plauzibil sa aiba slabiciuni ca fiinte biologice cum se prezinta aici, pare mai plauzibil sa atace intr-un mod asemanator cu al nostru pentru ca ii limiteaza tehnologia asa cum ne limiteaza si pe noi. Dar noi pur si simplu refuzam sa credem ca ar veni ei asa de nepregatiti.
Asta pentru ca in rest Hollywoodul trebuie sa scoata regular un film de razboi. Fie ca e unul ce are la baza al doilea razboi mondial, primul razboi mondial, razboiul rece, coreean, cel din afganistan, cel din iran si asa mai departe. E in traditia lor sa mai scoata astfel la iniantare actori tineri, barbati in majoritatea cazurilor desi aici a avut loc sa intre si Michelle Rodriguez, care lupta cu seniorul lor, in acest caz numai Aaron Eckhart. Bataliile au fost destul de spectaculoase, rapide si lungi ca durata...mergea insa o variatie mai mare de cadre interesante si dezvoltarea personajelor. Personajele mai toate au fost bidimensionale si mai toate la fel. Nici unul nu a iesit in evidenta desi s-a incercat asta prin numele lor mai sonore.
Finalul iar e pur american desi pareau la inceput sa nu aiba vreo sansa dar ma rog, au gasit scenaristii ceva...scuza lor e ca filmul e si S.F.
6.3/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu