miercuri, 26 decembrie 2012

Bad Santa {2003}

L-am lasat de abia acum si culmea a fost fix in preajma sarbatorilor. Stiam de el de prin 2005-2006 si nici acum nu inteleg de ce l-am lasat. Probabil pentru ca moaca lui Billy Bob Thornton nu mi se parea ca e una de mos craciun in orice fel ar fi, bun sau rau. Da, e Bad Santa si nu Good Santa filmul asta dar parca nu m-a atras nimic pana cand l-am vazut acum cateva zile pentru prima data si nu o sa fie singura vizionare.

Billy Bob a fost un grinch excelent, unul real si nu unul verde, jucat de Jim Carrey. A fost morocanos, cinic, misogin, nespalat si necioplit...un om de cea mai joasa speta care fix acum (desi face chestia asta de ani intregi si probabil fiecare an are un tipar asemanator cu acesta) se gandeste sa devina un pic mai bun. Ca sa aflati de ce, trebuie bineinteles sa vizionati filmul care a fost mult mai amuzant decat ma asteptam sa fie. In primul rand Thornton a fost capul rautatilor si principalul comedian...si chestia faina e ca nici nu trebuia sa se chinuie prea mult...stilul sau era suficient sa aduca replici acide si astfel situatii jenante. Apoi mai este Marcus, jucat de Tony Cox, piticul din acest film, cel care are un rol crucial si cu un twist la final. Schimbul de replici dintre acestia doi este unul care duce filmul mai departe si alcatuieste tempoul.
Piciul din imagine, the Fatty McFatfuck este probabil cireasa imensa de pe tort. E amuzant prin naivitatea si prostia lui. E uimitor cat de aerian este in majoritatea scenelor. Insa in final totul revine cum te astepti ca intr-un film de craciun...ca pana la urma asta e, desi actiunea se intampla in zonele mai aride ale americii unde nu vezi fulg de nea. Il recomand de vizionat impreuna cu prietenii in preajma sarbatorilor.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu