sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Lawless {2012}

L-as pune la categoria western chiar daca e mai mult un gangster movie a carui actiune se petrece in anii '30. E western deoarece e despre cativa rednecks care au facut rachiu (moonshine) si l-au vandut in perioada prohibitiei (1920-1933, in S.U.A.).

Desi a avut o tematica frumoasa si au pastrat-o consistenta de-a lungul filmului, filmul e putin cam haotic la capitolul poveste si personaje sau relatiile dintre personaje. Povestea are lipsuri evidente probabil si datorita naturii razvratite a personajelor principale care ajungeau sa faca alegeri pripite si irationale. In special mezinul familiei Bondurant, Jack, jucat de Shia LeBeouf. Tom Hardy este si el un motiv pentru care am vizionat filmul iar personajul lui a fost un manly man care intareste perceptia lumii despre familia asta...indestructibili. Gary Oldman a jucat mult prea putin in filmul asta si imi pare rau, vroiam sa-l vad mai mult, parea sa aiba un personaj interesant. Guy Pearce a fost un nancy-bad-guy convingator si malefic a dracului...a jucat misto si el.
Pe partea actritelor o avem pe Jessica Chastain si Mia Wasikowska, ambele facandu-si treaba atat cat le este cerut din scenariu si atat cat le este cerut intr-un western. Filmul a fost entertaining si filmat destul de interesant de multe ori. Atmosfera, din nou, este capturata foarte bine si merita vazut o data. Nu e insa foarte memorabil desi are vreo doua scene socante. Regizorul a fost John Hillcoat, care a mai regizat The Road si The Proposition (alt western unde joaca Guy Pearce), pe care probabil ar trebui sa-l vizionez.
7.2/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu