vineri, 26 octombrie 2012

Ruby Sparks {2012}

Sincer, ma regasesc in cateva din ipostazele personajului principal masculin jucat excelent de Paul Dano. Adica, sigur sunt multi care s-ar regasi in ipostaza lui...o zic pentru ca multi au visat (eu acum ceva ani) la fata viselor lor si multi au dorit ca aceasta sa fie reala macar pentru o secunda.

Ei bine, scriitorul nostru face totul posibil prin intermediul masinii lui de scris...cel putin asta deduc din moment ce la final o schimba pentru un produs Apple. Apropo de asta, personajul nostru e cam hipster, asa de felul lui. Scrie la o masina de scris clasica si nu un laptop, are ochelari cu rama groasa insa are iPhone 4/4S. E un film adresat si acelui public, cine stie... Lasand astea la o parte povestea de dragoste e interesanta cel putin...e o combinatie din Frankenstein (daca Frankenstein s-ar fi indragostit de creatia lui - pe bune) cu "Lars and the Real Girl" sau "Weird Science". E o poveste de dragoste dar e pe de o parte una trista si una care constant stii ca te minte pentru ca ce se intampla in fata ta nu e real...adica la un anumit nivel. Daca e sa o luam drept e doar dragostea dintre un tip singur cu personificarea femeii perfecte din punctul lui de vedere...deci intr-un fel o parte din el, din gandirea lui. Dar mai degraba o luam ca o poveste de dragoste care e la fel de reala ca un film, iar cateodata le luam pe bune pentru ca sunt bine facute.
Acesta nu face exceptie de la asta. E scris mai mult decat decent, e o idee interesanta pusa intr-o lumina noua, mai culta cu multe referiri la alte filme, scriitor si muzica frantuzeasca de calitate - aceasta din urma ajuta atmosfera romantica si face referire la filmele frantuzesti ale lui Goddard cum ar fi Breathless. Trebuie sa o mentionam si pe actrita din rolul principal care pe langa ca e cute e si o actrita decenta ce aduce un plus ansamblului, Zoe Kazan.
E un film de vazut, romantic, dar mai ales interesant. Pentru ca e curios cum merg lucrurile si in ce directie se indreapta.
8/10

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu